Τρίτη, 19/11/2019

Εξόρμηση στη Σαμαρίνα και το Δίστρατο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση- πεζοπορική διάσχιση Σαμαρίνα- Δίστρατο.

Η Σαμαρίνα είναι ονομαστό Βλαχοχώρι της Βόρειας Πίνδου, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.450 μ. στις Β.Α. πλαγιές του όρους Σμόλικα (2.637 μ.) και είναι το ψηλότερο χωριό της χώρας μας. Βρίσκεται χτισμένη ανάμεσα από πυκνά δάση πεύκου, οξιάς, πυξαριού και ρόμπολου. Έχει άφθονα κρύα νερά και ασύγκριτες φυσικές ομορφιές. Για αυτά της τα προσόντα την είπαν και την βάφτισαν «Ωραία Σαμαρίνα».

Το Δίστρατο είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και του Δήμου Κονίτσης. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μ. στις πλαγιές του Σμόλικα.

Η πεζοπορία μας θα αρχίσει λίγο πριν από το χωριό της Σαμαρίνας όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης και θα κατέβουμε προς την κοιλάδα της Βάλια Κίρνα, η οποία βρίσκεται καλά κρυμμένη στη ΒΑ πλευρά του Σμόλικα.

Οι φίλοι συν ορειβάτες, που θα είναι μαζί μας την Κυριακή, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν σε όλες τις αισθήσεις τους ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Το μονοπάτι που θα διασχίσουμε είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6, το οποίο συντηρήθηκε πρόσφατα από τον Αποστόλη Τσιμπανάκο και άλλους εθελοντές.

 

Το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι το ακόλουθο:

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Πρέβεζα – (πλατεία Ανδρούτσου) και 05:20 π.μ. από Λευκάδα (Διοικητήριο) για Σαμαρίνα.

                     Ώρες πορείας: 6:00΄. Βαθμός δυσκολίας: 2

Με την κατάληξη της πορείας στο χωριό Δίστρατο θα υπάρχει χρόνος για φαγητό ή καφέ.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην αρχηγό της εξόρμησης Αλεξάνδρα Χασακή (τηλ: 6986928561) και στα γραφεία του συλλόγου (τηλ.: 2682102004), έως Παρασκευή 19/10/2018.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος η δήλωση συμμετοχής στην εξόρμηση να συνοδεύεται από προκαταβολή 10 ευρώ κατά άτομο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ