“Πράσινο φως” για Open mall στην Πρέβεζα έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

Παρόν ψήφισαν οι Ροπόκης - Καλλίνικος - Κατέρης. Κατά, ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, το θέμα της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο για την από κοινού υποβολή πρότασης στη δράση του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Σύμφωνα με τον κ. Σακκά, υπεύθυνο του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου, βασική προϋπόθεση μεταξύ άλλων για την ένταξη στη δράση είναι η συμμετοχή 50 έως 70 επιχειρήσεων, ενώ ο Δήμος Πρέβεζας στοχεύει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που είναι μέσα στις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης όπως. η δημιουργία υπόγειων κάδων απορριμμάτων, η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, pocket park και η προμήθεια ηλεκτρικού mini bus και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διονύσης Καλλίνικος έθεσε καίρια ερωτήματα για το τι προβλέπει η δράση. «Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά το Ιστορικό Κέντρο της πόλης μας.  Γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι τα καταστήματα που θα συμμετέχουν, θα πρέπει να έχουν κοινές προωθητικές δράσεις; Τα μαγαζιά θα πρέπει να λειτουργούν σε συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες  ημερομηνίες να είναι ανοιχτά, με κοινές προσφορές κτλ, το επιβάλει το πρόγραμμα αυτό! Όποιο από τα καταστήματα δεν επιθυμεί να συμμετέχει, θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω». τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλίνικος.

Από την πλευρά της Λαϊκής συσπείρωσης ο κ. Αμάραντος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Είναι απαράδεκτο που το κουβεντιάζουμε χωρίς ενημέρωση και εκτός ημερήσιας διάταξης. Προθάλαμος μιας περιορισμένης ελεύθερης οικονομικής ζώνης, ένα ιδιόμορφο καθεστώς που δεν θα πρέπει να περάσει».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος τόσο ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παππάς, όσο και ο κ. Αμάραντος, αναφέρθηκαν στη απουσία εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας αποφάσισε να μην είναι συνδικαιούχος με το Δήμο Πρέβεζας στη δράση, σε αντίθεση με το Επιμελητήριο Πρέβεζας το οποίο αποφάσισε ομόφωνα θετικά.

Σχετικά με τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου:

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων. Ειδικότερα δύνανται να υποβάλλουν προτάσεις τα παρακάτω Σχήματα:

Σχήμα 1: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος)

ή υπό προϋποθέσεις,

Σχήμα 2: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείο Επιμελητήριο (Συνδικαιούχος)

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:

την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και
την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 50.000.000 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.900.000 ευρώ και αναλύεται ως:

μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Δήμου έως 1.500.000 ευρώ
μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 ευρώ
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εθελοντικές δράσεις από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού

14/06/2021, 8:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Ξημέρωμα στον Αμβρακικό, μαζεύοντας τα δίχτυα με τη γάμπαρη

14/06/2021, 8:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στράτος Ιωάννου: «Συνεχώς ξεκινούμε νέα έργα για την βελτίωση των υποδομών, της οδικής ασφάλειας και συνδράμουμε με όλα τα μέσα.»

14/06/2021, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα καλής επιτυχίας του Δημάρχου Πρέβεζας Νικόλαου Γεωργάκου προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

14/06/2021, 1:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

14/06/2021, 1:01 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Ερώτηση για τη διατήρηση αυστηρών περιορισμών εισόδου στην Ελλάδα, σε πολίτες και μόνιμους κάτοικους Αλβανίας

14/06/2021, 12:47 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites