Αντώνης Νάστας : “Πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Πάργας η ένταξη του διαδημοτικού έργου της ύδρευσης των παραλιών”

Την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του διαδημοτικού έργου της «Ύδρευσης των παράλιων οικισμών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς των Δήμων Πάργας και Πρέβεζας από τις πηγές Χόχλας», προϋπολογισμού 5.671.966,56 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Στη σχετική  απόφαση περιλαμβάνονται συνολικά 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο του  διαδημοτικού έργου περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, την τοποθέτηση αναλυτικών συγκροτημάτων σε τρείς γεωτρήσεις, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών, την κατασκευή δύο δεξαμενών αντλιοστασίων και την κατασκευή δύο βασικών αγωγών ύδρευσης. Ο πρώτος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Κουκούλι- Βράχο- Λυγιά Ριζά- Παραλία Ριζών- Καστροσυκιά- Παραλία Καστροσυκιάς και ο δεύτερος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Λούτσα- Παραλία Λούτσας- Παραλία Βράχου και τον οικισμό Βαλανιδοράχης. Οι δύο βασικοί αγωγοί θα συνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών της Αμμουδιάς και του Μεσοποτάμου.

Ο Δήμος Πάργας  σαν κύριος του έργου και ο Δήμος Πρέβεζας  σαν φορέας υλοποίησης, προχώρησαν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και συνεργάστηκαν  το προηγούμενο διάστημα συστηματικά, για την επικαιροποίηση της μελέτης και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε να επιτευχθεί η ένταξη του έργου αυτού, που είναι  μεγίστης σημασίας για τον τόπο μας, στο «ΦιλόΔημος».

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Πάργας.  Η συγκεκριμένη ένταξη που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μας δίνει πλέον τη  δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της παραλιακής  ζώνης, τόσο της δικιάς μας, όσο και του Δήμου Πρέβεζας.

Το μεγάλο αυτό έργο της ύδρευσης, σε  συνδυασμό με το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ίδια περιοχή, θα αναβαθμίσουν, όταν ολοκληρωθούν, την ποιότητα ζωής  των κατοίκων και των επισκεπτών και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής αυτής ζώνης».

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Με τις βραβεύσεις ολοκληρώθηκε ο 1ος Σχολικός  Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

17/06/2021, 7:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σπουδαίο έργο για την Πρέβεζα από την ΔΕΥΑΠ: Με 7 εκατ. ευρώ η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

17/06/2021, 5:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Για περίπου  20 μέρες ακόμη θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας τα φανάρια στην Λ. Ειρήνης

17/06/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Με ΣΥΡΙΖΑ, οι αντεργατικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας πολύ σύντομα θα γίνουν παρελθόν

17/06/2021, 11:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε δύο σημεία της πόλης γίνονται σήμερα rapid tests

17/06/2021, 8:49 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021

16/06/2021, 8:24 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites