Σοβαρή καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση εργαζομένων στο εργοστάσιο της FOPPEN στην Πρέβεζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ FOPPEN στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλει εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της FOPPEN, η εργοδοσία του οποίου δε δίστασε για μια ακόμη φορά,να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων μπροστά στο κυνήγι  του όσο το δυνατόν μεγαλύτερου καπιταλιστικού κέρδους.

Οι ψεκασμοί σε πτέρυγες του εργοστασίου για την καταπολέμηση των μικροβίων,χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την ασφάλεια του προσωπικού, είχαν σαν αποτέλεσμα πάνω από 10 εργαζόμενες  να πάθουν δηλητηρίαση, πολλές εργαζόμενες να αισθανθούν αδιαθεσία, άλλοι εργαζόμενοι να μεταβούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό, άλλοι να λιποθυμήσουν εντός του εργοστασίου κτλ.

Αυτό το σύνηθες φαινόμενο έρχεται ως συνέχεια των άθλιων συνθηκών εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι,της εντατικοποίησης της εργασίας, των εξαντλητικών ωραρίων,της άγριας εκμετάλλευσης συνθήκες οι οποίες οδηγούν στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων  που αποσιωπώνται από την εργοδοσία, και οι εργαζόμενοι υπό των φόβο της απόλυσης αποκρύπτουν, την έλλειψη ιατρού εργασίας σε ένα τόσο ευαίσθητο για την υγεία των εργαζομένων χώρο.

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύετε ότι η ζωή των εργαζομένων δεν έχει καμιά αξία μπροστά στο κέρδος των επιχειρήσεων, τα μέσα και μέτρα προστασίας τους στους  τόπους δουλειάς αποτελούν επιπλέον κόστος για την εργοδοσία και πατώντας στο ανύπαρκτο υποτυπώδες νομικό πλαίσιο, και στις τεράστιες ελλείψεις των ελεκτικών οργανισμών , που έχουν φτιάξει όλες οι κυβερνήσεις για να υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για κερδοφορία και αυτά τα υποτυπώδη μέτρα δεν εφαρμόζονται.

Στον κλάδο της Μεταποίησης-Συσκευασίας- Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών,με τεράστιο όγκο επιχειρήσεων και με τεράστια κερδοφορία,τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με ταχύτατους ρυθμούς.Η ίδια η εντατικοποίηση της εργασίας, η οποία πηγάζει από το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια,είναι η βασική αιτία αυτών των φαινομένων. Τα νομοθετήματα της ΕΕ που έχουν εφαρμοστεί,στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων,από όλες τις αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά,έχουν λύσει τα χέρια της εργοδοσίας.Ταυτόχρονα,οι νέες μορφές εργασιακής ζούγκλας,η εργασία-λάστιχο,οι μισθοί πείνας,οι τσακισμένες ΣΣΕ,η καταστρατήγηση του 8ωρου-5θήμερου,οι εξαντλητικές υπερωρίες,η έλλειψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας έχουν  δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι βγάζουν ένα ακόμα συμπέρασμα την ανάγκη ύπαρξης σωματείου στην επιχείρηση, σωματείο που θα διεκδικεί ,θα συγκρούεται με την εργοδοσία ,δεν θα κάνουν πίσω από τα συμφέροντα των εργατών.

Μόνο έτσι θα αντιμετωπίζουν  τον εκφοβισμό ,την τρομοκράτηση των εργαζομένων να μην σηκώσουν κεφάλι ,να μην διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση,να πυκνώσουν τις γραμμές του κλαδικού τους συνδικάτου,να βάλουν εμπόδια και να ανατρέψουν τα σχέδια αστικών κυβερνήσεων-ΕΕ-εργοδοσίας που τους καταδικάζουν σε αυτές τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα,διεκδικώντας τη ζωή που τους αξίζει. Διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, ΣΣΕ, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, εργασιακά δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 6 προσλήψεις ΙΔΟΧ στη ΔΕΥΑΠ

30/09/2022, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

30/09/2022, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινούν οι εγγραφές στο Χορευτικό του Δήμου

30/09/2022, 2:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Τοποθετήθηκαν 12 υπόγειοι κάδοι σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

30/09/2022, 2:38 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβελενας-Γεφυρα του Ντάλα

30/09/2022, 2:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η περιοχή που θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη

30/09/2022, 2:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites