Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) θα προχωρήσει ο Δήμος Πάργας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) θα προχωρήσει ο Δήμος Πάργας για την προβολή της ιστορίας της περιοχής και τη διαχείριση του πολιτιστικού της αποθέματος αλλά και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προσέγγιση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το ‘Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό διεθνούς κύρους που έχει σκοπό να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του ελληνισμού και να προβάλει τη συμβολή του στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, στο Ίδρυμα λειτουργεί Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ διοργανώνονται συνέδρια, σεμινάρια, ερευνητικά προγράμματα και ομάδες εργασίες και υλοποιούνται παραγωγές έντυπων εκδόσεων και υλικού σε ηχητικές, οπτικές ή άλλες αποτυπώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας με επιστημονικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Βασική προτεραιότητα της συνεργασίας αποτελεί η χρήση νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου για το Νεκρομαντείο και τον ποταμό Αχέροντα, το οποίο θα αναδείξει το μύθο που ξεκίνησε από την Οδύσσεια και θα καταστήσει την περιοχή επίκεντρο ενδιαφέροντος για τα ζητήματα αρχαιολογίας, τέχνης και φιλοσοφίας, ενισχύοντας καθοριστικά την επισκεψιμότητά της.
Στο πλαίσιο αυτό, η κα Ευσταθία Χατζή, υπεύθυνη της υπηρεσίας Συντονισμού Έργων του ΙΜΕ, επισκέφθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου του Μεσοποτάμου και τις εκβολές του Αχέροντα, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Νάστα, του Αντιδημάρχου κ. Ιωσήφ Σίσκα και του προέδρου του Συλλόγου «Φίλων Νεκρομαντείου Αχέροντα» κ. Σπύρου Ράπτη, συζητήθηκαν τα βήματα αυτής της συνεργασίας καθώς και η παροχή τεχνογνωσίας από το Ίδρυμα για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας για άμεσες σωστικές εργασίες στερέωσης στο Κάστρο Παντοκράτορα Πρέβεζας

26/05/2022, 4:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο Espinho και το Ovar της Πορτογαλίας ταξίδεψε αντιπροσωπεία μαθητριών του 4ου Γυμνασίου

26/05/2022, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Πρέβεζας – Ομόφωνα δίπλα τους το Δημοτικό Συμβούλιο

26/05/2022, 3:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Χτύπησαν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ζηρού μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου – Τον τραυμάτισαν στο κεφάλι

26/05/2022, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το συγκρότημα AVEC ξεκινά το 20ο Preveza Jazz Festival – Η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller θα απευθύνει χαιρετισμό για τα 20 χρόνια του φεστιβάλ

26/05/2022, 12:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κλείνουν τα διαγνωστικά τους εργαστήρια οι Εργαστηριακοί γιατροί στον Ν. Πρέβεζας

26/05/2022, 12:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites