ΠΡΕΒΕΖΑ : Βάλλεται πανταχόθεν ο κλάδος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων – Ημερίδα για τα προβλήματα από το Σύνδεσμο του Νομού

Ημερίδα ενημέρωσης με πρωτοβουλία των Πρατηριούχων του Νομού Πρέβεζας και σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας  πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Γιώργου Ασμάτογλου , το πρωί της Κυριακής 29 Ιουλίου στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Η ημερίδα αφορούσε ουσιαστικά το νέο νόμο 4530/2018 που ψηφίστηκε πρόσφατα και καθορίζει την λειτουργία των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, μέσω της εγκατάστασης του νέου συστήματος lnterlock, το οποίο καλούνται να τοποθετήσουν 1500 ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων το επόμενο εξάμηνο κυρίως σε βενζινάδικα που είναι κάτω από πολυκατοικίες και πεζοδρόμια.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν και εκπρόσωποι εταιρειών, οι οποίοι παρουσίασαν το νέο σύστημα ασφαλείας που οφείλουν να εγκαταστήσουν τα συγκεκριμένα πρατήρια.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Νομού Πρέβεζας κ. Θεοφάνης Χαλάστρα αφού ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Ελλάδος και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Ασμάτογλου για την συμβολή τους στην ενημέρωση των πρατηριούχων της περιοχής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί βάλλεται πανταχόθεν και νομοθετικά και φορολογικά.

“Οι καταναλώσεις μας έχουν μειωθεί αρκετά. Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και θέμα επιβίωσης. Σημαντικό πρόβλημα έχουμε και με τις πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας έχουν κάνει ιδιολειτουργούμενα τα πρατήρια με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς καυσίμων στο κάθε νομό και να βγάλουν από το χάρτη τους μικροεπιχειρηματίες, κρατώντας μόνο τα μικρά πρατήρια της περιφέρειας. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις μεγάλες πολυεθνικές γιατί πουλάνε τιμή κόστους την ώρα που εμείς προσπαθούμε να επιβιώσουμε με μικρό ποσοστό κέρδους. Έρχονται και οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις με τα συστήματα ασφαλείας,  τα λεγόμενα stage ΙΙ, τα οποία πάνω στη φτώχεια μας θα επιβαρύνουν με δυσβάσταχτο κόστος τις επιχειρήσεις πώλησης υγρών καυσίμων με αποτέλεσμα πολλές να οδηγηθούν σε κλείσιμο αφού δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαλάστρας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Νομού Πρέβεζας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας αλλά και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τον κ. Ασμάτογλου για την παρουσία του και τόνισε πως το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα είναι δίπλα στο κάθε επιχειρηματία μέλος του που καθημερινά προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν οι πρατηριούχοι ο Γιάννης Μπούρης είπε πως για τους ίδιους το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και χρειάζεται η αρωγή της πολιτείας.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Γιώργος Ασμάτογλου πραγματοποιώντας ο ίδιος την ενημέρωση μίλησε για τις εξελίξεις με το Νόμο 4439/2016 και την εναρμόνιση των πρατηρίων με αυτόν, ενώ συζήτησε με τους πρατηριούχους για το πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές που έρχονται, ποιοι είναι πράγματι αυτοί θα πρέπει να εναρμονιστούν με το Νομό και ποιοι είναι αυτοί που δεν χρειάζεται να εναρμονιστούν. Γενικότερα ο κ. Ασμάτογλου αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα της πετρελαιαγοράς τα οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική βούληση να τα βάλει στη θέση τους.

“Υπάρχει και ένας αθέμιτος ανταγωνισμός ο οποίος βγάζει εκτός παιχνιδιού, όλους τους υγιείς πρατηριούχους. Εδώ θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση, θα πρέπει τα πράγματα να εξομαλυνθούν να εξυγιανθεί η αγορά για να μπορέσει αυτός ο κλάδος να παραμείνει στα πόδια του. Γιατί, απασχολεί πάρα πολύ προσωπικό. Γιατί, αυτά τα πρατήρια θα κλείσουν, όπως έχουν κλείσει 3 χιλιάδες πρατήρια. Καταλαβαίνεται ότι όλος αυτός ο κόσμος που θα βγει στην ανεργία κοστίζει πάρα πολύ στο κράτος. Εδώ λοιπόν, υπάρχουν πολλά προβλήματα και προς τιμήν της Ένωσης του Νομού Πρέβεζας, που οργανώνει αυτή την ημερίδα βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα όποια προβλήματα και να δώσουμε τις όποιες λύσεις μπορούν να δοθούν.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ασμάτογλου.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites