Ο Αντώνης Ζαπουνίδης στην εκδήλωση του ΕΛΙΠΥΚΑ για το νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός Αντώνης Ζαπουνίδης, ιδρυτικό στέλεχος αλλά και βασικό μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ),  παραβρέθηκε στην δημόσια παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Αθήνας, αναφορικά με το νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων (Π.Δ. 41/2018) που ψηφίστηκε πρόσφατα και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Α’ 80/07.05.2018) . Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Αντώνης Κούκουζας πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΛΙΠΥΚΑ.

Με βασικό μήνυμα “Με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή”, ο Πρόεδρος του ΕΛΙΠΥΚΑ   κ. Γιάννης Κοντούλης τοποθετήθηκε, τονίζοντας ότι : ” αν και  ο νέος κανονισμός είναι  ένα σημαντικό βήμα, υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις σε σχέση  με τον τρόπο εφαρμογής και της τήρησής  του“.   

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες μηχανικούς αλλά και εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο όπως:  FIBRAN Α.Ε. , KNAUF INSULATION, ELVAL COLOUR, κ.α,  οι οποίοι συμφώνησαν ότι η σημερινή αδυναμία και ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου της αγοράς από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (ως προς την πυροπροστασία που προσφέρουν ή όχι τα διάφορα συστήματα δόμησης), οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αυτονόμηση της αγοράς και την εφαρμογή επικίνδυνων συστημάτων.

 Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, μελετητές, κατασκευαστές και παραγωγοί παράβλεπαν σε μεγάλο βαθμό τον προηγούμενο Κανονισμό Πυρασφαλείας Κτιρίων  εκτός των σοβαρών νομικών επιπτώσεων για τους εμπλεκόμενους, επιφέρει και σοβαρό  θέμα ουσίας όσον αφορά την ασφάλεια των χρηστών των κτιρίων, αλλά και των ίδιων των κτιρίων αυτών καθ’ αυτών ως οικοδομήματα.

 

Λίγα λόγια για τον ΕΛΙΠΥΚΑ :

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που υποστηρίζει τη διαμόρφωση/υποστήριξη προδιαγραφών και προτύπων πυροπροστασίας ώστε να αποτρέπονται/μειώνονται οι απώλειες ζωής και περιουσίας από τη φωτιά στις κατασκευές και συμμετέχει σε διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάρτιση νόμων, αποφάσεων και κανονισμών προδιαγραφών πυροπροστασίας και μηχανισμού τήρησής τους. Στο ΕΛΙΠΥΚΑ συμμετέχουν ελληνικές και διεθνείς βιομηχανίες δομικών υλικών, συστημάτων, κατασκευαστικών εταιριών, εργαστήρια ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων και αξιωματικοί με επιστημονική επάρκεια του Πυροσβεστικού Σώματος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυριακή του Δημότη σε Αχερουσία, Αηδόνι και Βουβοπόταμο

18/10/2021, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η καταδίωξη σταμάτησε στην Πρέβεζα – Το φορτηγάκι έκρυβε 255 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 

18/10/2021, 11:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νικολίτσι Πρέβεζας : Μνημόσυνο προς τιμήν του Σουλιώτη οπλαρχηγού Λάμπρου Βέικου

18/10/2021, 11:03 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα το Δημαρχείο Πάργας

18/10/2021, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διανομή τροφίμων και νωπών κοτόπουλων-χοιρινών από το Δήμο Πάργας (TEBA/FED)

18/10/2021, 10:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Απελευθέρωση της Πρέβεζας : “Η πόλη θυμάται” και συνθέτει ένα ιστορικό “παζλ¨ αναμνήσεων

18/10/2021, 10:47 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites