ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου 2018 στο Θεσπρωτικό και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, φορείς, παραγωγοί, επιχειρήσεις, αρχιμάγειροι και σεφ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι στη φετινή εκδήλωση θεματικός άξονας θα είναι το ψωμί και τα παράγωγα του αλευριού.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

 

Το Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, έχει ως εξής:

 

1η ημέρα

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

 

19.00: Προσέλευση.

19.15: Αγιασμός.

19.30 Χαιρετισμοί.

20.00: Χαιρετισμός Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή.

20.15: Ομιλία από τον Τάσο Τόλη επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με θέμα: “Τοπική γαστρονομία”.

20.30: Παρουσίαση παρασκευής ψωμιού από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες.

Διαγωνισμός παραδοσιακού ψωμιού και παραγώγων του, ο οποίος θα αξιολογηθεί από επιτροπή ειδικών στο κομμάτι της γαστρονομίας και της αρτοποιίας (σ.σ. μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και αρτοποιοί).

21.30: Βραβεύσεις και απονομές επαίνων.

Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.

 

  2η ημέρα

Κυριακή  22 Ιουλίου 2018

19.30: Έναρξη 2ης ημέρας.

Επίδειξη μενού με τοπικά προϊόντα και επίδειξη μαγειρικής από μαγείρους μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος non teste.

20.00: Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους (Συλλέκτης λαογραφικών σκευών Αναστάσιος Λαμπρούσης κ.ά).

20.15: Οι παλιότεροι μαγειρεύουν. Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου μαγειρέματος στο καζάνι από τον κ. Χριστόφορο Γκουντέβα μέλος του Συλλόγου Ζερβού “Πασχαλιάδα”.

20.30: Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών.

Ευχαριστίες συλλόγων και παραγωγών – Αποτελέσματα Συμποσίου.

– Διασκέδαση με το συγκρότημα του Δημήτρη Υφαντή και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων της περιοχής.  

 

Τελευταία ημέρα για δηλώσεις συμμετοχής θα είναι η Δευτέρα 16 Ιουλίου. Κατά συνέπεια όσοι σύλλογοι, παραγωγοί και επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή καλούνται να σπεύσουν άμεσα, διότι πέραν της Δευτέρας 16 Ιουλίου καμία δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dimoszirou.gr. Εκεί επιχειρηματίες και παραγωγοί καλούνται να αναφέρουν την πλήρη επωνυμία της επιχείρησης ή το όνομα εάν πρόκειται για παραγωγούς καθώς επίσης και το είδος (ή τα είδη) που θέλουν να παρουσιάσουν ή να πουλήσουν, ενώ οι σύλλογοι και φορείς, την επωνυμία τους και την Τ.Κ. στην οποία δραστηριοποιούνται.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Καρζή Γεώργιο, υπεύθυνο Τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Ζηρού, στα τηλ. 2683 360607 & 6977 066621.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέος προπονητής της Νικόπολης ο Νεκτάριος Βαβέτσης

06/12/2024, 2:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών 

06/12/2024, 2:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οδηγίες για την επικείμενη κακοκαιρία από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

06/12/2024, 2:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Άρπαξε 1000 ευρώ απο το Φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης

06/12/2024, 2:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση στα Ριζά Πρέβεζας

05/12/2024, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Tο έργο «Στροβιλισμοί » του Πρεβεζάνου μουσικού Νίκου Ρώσσου σε συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πατρών

05/12/2024, 2:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παραιτήθηκε από μέλος της ΝΔ ο Στέργιος Γιαννάκης

05/12/2024, 12:38 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites