Τι Να Δεις και Τι Να Κάνεις στα Ιωάννινα

Σε αυτά τα άρθρα πολιτιστικού ενδιαφέροντος μπορείτε να βρείτε πολλές καινούργιες πληροφορίες για μέρη, που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Πάμε λοιπόν να εξερευνήσουμε τα Ιωάννινα.

 

Το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων είναι πλουτισμένο από πληθώρα πολιτισμών, το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, το οποίο είναι συνδεδεμένο με χριστιανικές, μουσουλμανικές και εβραϊκές επιρροές, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξερευνήσετε όταν τα επισκεφθείτε. Μπαρ, μεζεδοπωλεία και καφέ κατακλύζουν τους δρόμους. Μετά τη βόλτα σας, φροντίστε να περάσετε από τη Στοά Λούλη, ένα πρώην πανδοχείο που μετατράπηκε σε εμπορικό κόμβο όπου τρεις πολιτισμοί δούλεψαν μαζί. Σήμερα φιλοξενεί ένα εξαιρετικό εστιατόριο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις καλύτερες τοπικές γεύσεις.

 

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη μοναδική ιστορία της πόλης, επισκεφθείτε το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων, που στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν Πασά του 17ου αιώνα και βρίσκεται στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Το μουσείο διαθέτει μια μικρή συλλογή έργων τέχνης όπως κοστούμια, κεραμικά, κοσμήματα, φωτογραφίες και έγγραφα από την πρώην συναγωγή.

 

Το κάστρο και το Φετιχιέ Τζαμί είναι η ισχυρότερη εικόνα της βυζαντινή και οθωμανική κληρονομιά της πόλης. Στο ιστορικό κέντρο, το Κάστρο των Ιωαννίνων, που χτίστηκε το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, είναι το παλαιότερο βυζαντινό φρούριο στη χώρα. Με την πάροδο του χρόνου, έγινε ένα σημαντικό πνευματικό κέντρο της περιοχής.

 

Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα των Ιωαννίνων είναι η λίμνη Παμβώτιδα, ιδανικό μέρος για περιπάτους κατά μήκος της. Η περιοχή είναι όμορφη το φθινόπωρο, αλλά η πόλη είναι σίγουρα ένας προορισμός για όλο το χρόνο. Μπορείτε ακόμη να πάρετε μια μικρή βάρκα για να επισκεφθείτε τη νησίδα μέσα στη λίμνη, η οποία φιλοξενεί όμορφα μοναστήρια και μερικά εστιατόρια όπου σερβίρονται τοπικές λιχουδιές, όπως τα πόδια του βατράχου.

 

Αν και τα ελληνικά κρασιά μπορεί να μην είναι γνωστά στο εξωτερικό, η παράδοση του κρασιού αποτελεί σίγουρα μια καλή δικαιολογία για να εξερευνήσετε υποτιμημένες τοποθεσίες. Όταν βρίσκεστε στα Ιωάννινα, φροντίστε να επισκεφθείτε το Κτήμα Γκλίναβος, ένα οινοποιείο που ιδρύθηκε το 1978 από έναν από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας. Το οινοποιείο καλλιεργεί τοπικά σταφύλια, όπως το Βλάχικο, το Μπεκάρι και το λευκό Ντεμπίνα. Πιστό στην τοπική παράδοση, το κτήμα παράγει αφρώδη και ημιαφρώδη κρασιά από την ποικιλία Ντεμπίνα τα οποία μπορείτε να βρείτε σε κάποια online κάβα, καθώς και ξηρούς λευκούς οίνους, ακόμη και τσίπουρο. Αν αγαπάτε το κρασί, αυτός ο τόπος είναι απαραίτητη επίσκεψη.

Μίνα Κοκορέλη


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites