Ποιοι ξηλώνουν σαν πουλόβερ τη παράταξη Μπαϊλη;;;

Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου

Λένε πως το timing είναι το Α και το Ω στη πολιτική. Κάποιοι λοιπόν θεώρησαν πως βρήκαν το σωστό χρονικό σημείο για να εγκαταλείψουν το πλοίο με το όνομα “Δημοτική Συνεργασία” που επί δύο τετραετίες ορίζει την τύχη του Δήμου της Πρέβεζας.

Η εκλογολογία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που μετρούν τα κουκιά τους για να δουν αν θα προχωρήσουν στην επόμενη κίνηση. Ο πρώτος που φαίνεται ότι τα έχει μετρήσει είναι ο πρώην Νομάρχης κ. Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος μάλιστα έχει δημόσια δηλώσει πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο της Πρέβεζας.

Τις δύο τετραετίες που εκλέχθηκε δήμαρχος στη Πρέβεζα ο κ. Μπαϊλης, είδαμε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν πολιτικά στο πλευρό του Βασίλη Ιωάννου , να στηρίζουν την παράταξη του Δημάρχου και να παίζουν το δικό τους μικρό ή μεγάλο ρόλο στην εκλογική του επιτυχία. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Γιώργος Πάντης, ο οποίος παραιτήθηκε μαζί με την Έλλη Γκάνα από Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας, θέση στην οποία εκλέχθηκε με την παράταξη του κ. Μπαϊλη. Το παράδειγμα των δύο Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα και το δυνατό χαρτί του κ. Μπαϊλη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος αποφάσισε να παρατήσει το πιο νευραλγικό τομέα του Δήμου Πρέβεζας μέσα στην τουριστική περίοδο.

Η παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση Ροπόκη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) θεωρείται το πιο σοβαρό πλήγμα για το μέλλον της παράταξης Μπαϊλη, αφού και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ήταν ο ένας εκ των δύο Δημοτικών Συμβούλων που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς. Τι και αν ο ίδιος εδώ και καιρό έδειχνε τη δυσαρέσκεια του για τις επιλογές του Δημάρχου Πρέβεζας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) κανείς δεν πίστευε ότι δε θα φτάσει ως το τέλος και θα εγκαταλείψει τόσο πρόωρα.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι παραιτήσεις της Έλλης Γκάνα και του Γιώργου Πάντη με αυτή του Βαγγέλη Ροπόκη έχουν κοινό παρονομαστή, ωστόσο αυτή είναι μια εύκολη ανάγνωση της κατάστασης. Αυτό γιατί, ο Γιώργος Πάντης θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει τον Βασίλη Ιωάννου, αν τελικά εκείνος αποφασίσει να είναι σίγουρα υποψήφιος Δήμαρχος στις  αυτοδιοικητικές εκλογές, το ίδιο όμως δεν θα συμβεί και με τον Βαγγέλη Ροπόκη …

Το σίγουρο είναι ότι οι παραιτήσεις αυτές δεν συνδέονται μεταξύ τους, έχουν όμως αμφότερες προεκλογική χροιά και ειδικό σκοπό.  Είναι σίγουρο πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα. Είναι σίγουρο επίσης ότι, θα ακολουθήσουν και άλλες ηχηρές αποχωρήσεις  μιας και εδώ και καιρό πολλά στελέχη της παράταξης Μπαϊλη, έχουν δείξει να διαφοροποιούνται από την πολιτική που έχει χαράξει ο Δήμαρχος.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς τα πρόσφατα γεγονότα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όπου η πρώην Πρόεδρος κ. Παρθενία Καζάκου, μαζί και με άλλα μέλη της πρώην διοίκησης , τον πρώην πλέον Αντιδήμαρχο Καθαριότητα Βαγγέλη Ροπόκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοσμά Κορωναίο, το Δημήτρη Κώτση και τη Στέλλα Βαρτελάτου, προειδοποιούσαν δημόσια το Δήμαρχο με παραίτηση, κάτι που μέχρι στιγμής μόνο ο Βαγγέλης Ροπόκης έπραξε …

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Προσωπική και Θεσμική Ευθύνη (Της Ευτυχίας Μπάρκα)

24/10/2020, 10:32 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

«Παίζοντας άμυνα δεν την Τουρκία δεν κερδίζουμε» του Δημήτρη Μάρδα

19/10/2020, 10:18 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Για ένα πρότυπο Νοσοκομείο του Δημήτρη Παππά

15/10/2020, 9:02 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παρτυ … μασκέ από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας

15/10/2020, 8:56 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αντίπαλος του είναι ο ίδιος του ο εαυτός …

30/09/2020, 6:22 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δολοφονία Φύσσα: Η αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής

20/09/2020, 10:25 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ