Στη κατάρτιση Master Plan για την τουριστική ανάπτυξη της Πρέβεζας προχωρά ο Δήμος

Στην έγκριση δαπάνης ύψους 25 χιλιάδων ευρώ περίπου για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου (Master Plan) για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου Πρέβεζας, αναμένεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018.

Η Πρέβεζα είναι ένας κατ’ εξοχήν θερινός προορισμός λόγω των παραλιών του, η ελκυστικότητα του οποίου ενισχύεται από την εύκολη πρόσβαση μέσω της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και της ΙΟΝΙΑΣ Οδού, του Αεροδρομίου του Ακτίου, αλλά και του Λιμένα Πρεβέζης όπου κάθε καλοκαίρι φτάνει ένας αξιόλογος αριθμός κρουαζιερόπλοιων.
Ωστόσο, με μία ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και η οποία αντανακλάται στην πληθώρα των μνημείων και αξιοθέατων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και μία σπάνια φυσική κληρονομιά, ο Δήμος Πρέβεζας θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πολλά υποσχόμενο προορισμό τεσσάρων εποχών προσελκύοντας τόσο εγχώριους όσο και ξένους επισκέπτες, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, μέσω μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, διερευνήθηκε και κρίνεται  από πλευράς του Δήμου, επιβεβλημένη η κατάρτιση του ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης  με ορίζοντα πενταετίας, το οποίο λαμβάνοντας τους διαθέσιμους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και τουριστικούς πόρους του Δήμου, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη κατάσταση σε επίπεδο τουριστικών υποδομών, αλλά και υποδομών προσβασιμότητας, συνδεσιμότητας, υγείας κ.λπ., σε συνδυασμό με τις νέες τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, θα καθορίσει την στρατηγική του Δήμου Πρέβεζας για την τουριστική του ανάπτυξη και τη διαμόρφωση τη διαφοροποίηση του τουριστικού του προϊόντος. Παράλληλα, θα προτείνει τη μία ολοκληρωμένη τουριστική ταυτότητα, καθώς και το ενιαίο πλαίσιο πάνω στο οποίο πρέπει πλέον στρατηγικά να αναπτύσσονται οι δράσεις τουριστικής προβολής, ανάδειξης και μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με το πρακτικό από την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Πρέβεζας ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Γεώργιος Σακκάς είπε πως το ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ δηλαδή, το ολοκληρωμένο σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας είναι απαραίτητο για τον τουρισμό σε αναμονή των νέων προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων.

Θα περιλαμβάνει δε:
1.Προτάσεις για επιλογή σε εκθέσεις εξωτερικού και εσωτερικού τεκμηριωμένες βάσει στοιχείων και αναμενόμενα οφέλη.
2. Προτάσεις για στοχευμένες ενέργειες τουριστικής προβολής σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς (π.χ. Fam trip) και αποφυγή μη αποτελεσματικών ,δαπανηρών και άστοχων ενεργειών
3. Αξιολόγηση δράσεων και παρακολούθηση υλοποίησης ώστε να καθίσταται εφικτή η ανατροφοδότηση του σχεδιασμού και ο επανασχεδιασμός
4.Ανάλυση της φέρουσας ικανότητας των τοπικών τουριστικών πόρων, αλλά και της τουριστικής ζήτησης
5.Αναζήτηση νεών δυνητικών αγορών και ένταξη της πόλης μας σε υφιστάμενα δίκτυα
6.Σχεδιασμό εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος
7.Ενίσχυση της αποδοτικότητας των δαπανώμενων πόρων στην κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites