Περιμένει συγκεκριμένη πρόταση ο Υπουργός Εσωτερικών για το διαδημοτικό έργο ύδρευσης Πάργας-Πρέβεζας

Με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α´ και Β´ βαθμού συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του στην Πρέβεζα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πρέβεζας, με τον Αντιπεριφερειάρχη, Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαΐλη, τον Δήμαρχο Ζηρού, Νίκο Καλαντζή και τον βουλευτή του Νομού, Κώστα Μπάρκα, συζητήθηκαν εκτενώς τα τοπικά ζητήματα, αλλά και ο «Κλεισθένης 1».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Οι  απευθείας συναντήσεις του υπουργείου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στον τόπο τους έχουν μια ξεχωριστή σημασία, διότι μας δίνουν τη δυνατότητα πέρα από την ανταλλαγή απόψεων,  να συζητήσουμε και για συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής. Σήμερα λοιπόν κάναμε και τα δύο: Κουβεντιάσαμε και για τον «Κλεισθένη 1», υπήρξαν και συγκεκριμένες παρατηρήσεις για βελτιώσεις. Εμείς, τα ακούμε  και τα καταγράφουμε. Αυτό σημαίνει διαβούλευση, η οποία συνεχίζεται. Συζητήσαμε και για τις γνωστές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τα Προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» εξειδικεύοντας αυτές τις χρηματοδοτικές δυνατότητες  προσαρμοσμένες εδώ στην περιοχή. Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων, διαδημοτικών έργων ύδρευσης, αποκατάστασης ζημιών, ήρθε και η τυπική επισφράγιση του αιτήματος να κηρυχθεί η Κρυοπηγή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από τον Περιφερειάρχη, μετά από την χτεσινή απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως ήταν μια πολύ γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση και, δεν είναι η πρώτη. Τέτοιου είδους συναντήσεις  έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα και θα εξακολουθήσουν να γίνονται και θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές βγαίνουν πιο κερδισμένες μετά από αυτήν την ανταλλαγή απόψεων».

 

Σε ερώτηση για το αν στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών με τα αυτοδιοικητικά στελέχη υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τις απόψεις που εκφράζουν τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης

 

Αυτό είναι βέβαιο. Η συζήτηση γύρω από το τραπέζι, μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε η μια πλευρά την άλλη. Υπάρχουν αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι  πραγματικά συμμερίζονται τη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων, μια λογική, που θέλει να εισάγει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, γιατί αυτό τελικά είναι το ζητούμενο και υπάρχουν και άλλοι αυτοδιοικητικοί που είναι κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι όμως αυτή η ισοπεδωτική προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, να δημιουργηθεί μία κατάσταση πόλωσης, η οποία δεν βοηθάει κανέναν και είναι τελικά εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Αύριο θα έχω την δυνατότητα να συναντηθώ με τις δύο αντιπροσωπείες. Ελπίζω να μου καταθέσουν δύο συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες να είναι αξιοποιήσιμες και να μην σταθούμε πια σε μία κατάσταση ενός πλήρους αρνητισμού απέναντι σε μια αδιαμφισβήτητα θετική πρωτοβουλία, όπως αυτή, του νομοσχέδιου «Κλεισθένης 1».

 

Για την πρόσκληση στα Κοινοβουλευτικά κόμματα αναφορικά με το ζήτημα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας

 

Την Πέμπτη έχει προσδιοριστεί συνάντηση, θεωρούμε ότι είναι κάτι ώριμο, είναι κάτι θετικό και δεν αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την υιοθέτηση, τη στήριξη  αυτού του μέτρου, βρίσκοντας άλλου είδους δικαιολογίες. Είναι διαφορετικό θέμα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, που έχει πάρα πολλές παραμέτρους -κι εμείς θέλουμε να το συζητήσουμε- και διαφορετικό κάτι το οποίο οι ίδιοι έλεγαν παλιότερα ότι το υποστηρίζουν, δηλαδή την κατάτμηση της Β’  Αθήνας. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτά τα δύο να συσχετίζονται. Αυτή είναι η προσέγγισή μας και νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Για το διαδημοτικό έργο ύδρευσης Πάργας-Πρέβεζας

 

Ναι, για αυτό το διαδημοτικό έργο, περιμένουμε να κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους των δύο δήμων. Θεωρώ ότι η Πρόσκληση που έχουμε βγάλει πριν από λίγες μέρες, καλύπτει απόλυτα τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου. Βεβαίως, πρέπει να κατατεθεί και η αντίστοιχη μελέτη, η οποία πρέπει να απόλυτα τεκμηριωμένη.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών κατέληξε:

 

«Τα βήματα που κάνει η χώρα για την οικονομική της ανόρθωση, είναι ορατά πια. Ποτέ άλλοτε οι η χώρα δεν είχε αυτές τις επιδόσεις στον τομέα των εξαγωγών. Έχουμε για τρίτη συνεχή χρονιά δείκτες οικονομικής ανάκαμψης, έχουμε αποκλιμάκωση της ανεργίας, έχουμε τόνωση του τουρισμού, έχουμε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων εδώ και μια επταετία. Αυτοί είναι αψευδείς οικονομικοί δείκτες βελτίωσης της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Τα προβλήματα είναι πολλά. Δυστυχώς η ζημιά από τα μνημόνια δεν μπορεί να αποκατασταθεί απ την μια μέρα στην άλλη. Ούτε κανείς πιστεύει ότι και μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα έχουμε περισσότερη ελευθερία κινήσεων και περισσότερα διαθέσιμα μέσα στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε από την μια μέρα στην άλλη τη μεγάλη ζημιά που υπέστη το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Το βέβαιο όμως είναι ότι τα πράγματα, πηγαίνουν προς το καλύτερο».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites