Τετάρτη, 19/02/2020

Φτωχός συγγενής η Πρέβεζα στο νέο εκπαιδευτικό χάρτη της Ηπείρου

Σε διαβούλευση έως τις 14 Μαΐου το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»

Μετά το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση συνεργειών ή συγχωνεύσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στο μήνυμά του αναφέρει:
«Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την απορρόφηση σε αυτό του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Για το εν λόγω εγχείρημα, στις 15-11-2017 συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Επιτροπή, στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Υπουργείο ομόφωνο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας καλεί να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 09:00΄».

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που τίθεται σε διαβούλευση, για την Πρέβεζα, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή καθώς το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα εξακολουθεί να λειτουργεί στην Πρέβεζα, δεν αναβαθμίζεται σε σχολή όμως  θα εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα.

Η μεγάλη κερδισμένη από την μελλοντική ενοποίηση, φαίνεται πως είναι η  Άρτα, καθώς ιδρύονται 2 νέες σχολές με έδρα την πόλη. Οι σχολές που ιδρύονται είναι Εφαρμογών Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και Γεωπονίας.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το νομοσχέδιο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 σχόλιο για “Φτωχός συγγενής η Πρέβεζα στο νέο εκπαιδευτικό χάρτη της Ηπείρου”

  1. Ο/Η John Doe λέει:

    Από ΤΕΙ έγινε ΑΕΙ.
    Δεν είναι αυτό αναβάθμιση?

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ