Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα είχαν οι Διοικήσεις των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων η Διεπιμελητηριακή συνάντηση των τεσσάρων Επιμελητηρίων Ηπείρου για το νέο Επιμελητηριακό νόμο με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Ιωάννης Μήτσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο κ. Ιωάννης Μπούρης Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Πρέβεζας και ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Κοτσίνης , ο κ. Ιωάννης Γκολομάζος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας και ο κ. Αλέξανδρος Πάσχος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

 

Από πλευράς του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να εισαχθεί διάταξη για την Τακτική Διασφάλιση των Ετήσιων Επιμελητηριακών Εσόδων που προέρχονται από την τήρηση μερίδας Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.). Αυτή η δομή καθώς και η Υπηρεσία μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ) οργανώθηκαν και λειτουργούν με επιτυχία μέχρι σήμερα χάρη στα Επιμελητήρια, τα οποία στο σύνολό τους ζητούν από την πολιτεία την αξιοποίηση των δομών αυτών, της εμπειρίας και της γνώσης που διαθέτουν.

Επίσης ζητήθηκε η μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις καθώς και η διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα του αεροδρομίου του Ακτίου και η αναβάθμιση αυτού με την επένδυση της εταιρείας Fraport. Επ’ αυτού εκφράστηκε η πρόθεση του Επιμελητηρίου να στηρίξει αναπτυξιακά το αεροδρόμιο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Ακόμη τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης ενίσχυσης των κλάδων λιανικού εμπορίου και εστίασης μέσω της προκήρυξης δύο νέων δράσεων χρηματοδότησης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, αφού μέχρι σήμερα δεν έτυχαν των προνομίων χρηματοδότησης και έχουν υποστεί καθολική οικονομική καθίζηση.

Τέλος έγινε συζήτηση για τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων των Επιμελητηρίων, τα οποία είναι μια δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας,  που θα παρέχουν έργο ποιοτικό και καθημερινό με την παροχή πληροφοριών, την υποστήριξη των εταιριών και των ατομικών επιχειρήσεων για την διεκπεραίωση διαδικασιών δημόσιου δικαίου από την αρχή της υποβολής των αιτήσεων μέχρι την υποβολή της τελικής πράξης.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites