Σάββατο, 08/08/2020

Σε βοσκοτόπι έχει μετατραπεί το αλσύλλιο ανάμεσα από το Νεκρομαντείο και την Εφύρα Μεσοποτάμου

Σε χώρος βοσκής αμνοεριφίων έχει μετατραπεί εδώ και δύο χρόνια το αλσύλλιο ανάμεσα στο Νεκρομαντείο και στην Εφύρα Μεσοποτάμου.   Εκεί η αρχαιολογική υπηρεσία φύτεψε 2000 δένδρα και θάμνους στο πλαίσιο του έργου της ανάδειξης του Νεκρομαντείου και καταβάλλοντας  μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα αλσύλλιο στους αρχαιολογικούς χώρους με δάφνες,φτελιές,μουριές,δεντρολίβανα και άλλα ποώδη.

Η Προσπάθεια αυτή φαίνεται να μην έχει ευαισθητοποιήσει ορισμένους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι οδηγούν τα αμνοερίφια τους σε αυτόν ακριβώς το χώρο για να βοσκήσουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα δένδρα να καταστρέφονται και μαζί με αυτά και η προσπάθεια της ΕΦΑ Πρέβεζας για να δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Σύλλογος Φίλων Νεκυομαντείου Αχέροντα η  αρχαιολογική υπηρεσία Πρέβεζας έχει ζητήσει γραπτώς από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας παρέμβαση στο θέμα, χωρίς όπως αναφέρουν οι ίδιοι να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ