Σε βοσκοτόπι έχει μετατραπεί το αλσύλλιο ανάμεσα από το Νεκρομαντείο και την Εφύρα Μεσοποτάμου

Σε χώρος βοσκής αμνοεριφίων έχει μετατραπεί εδώ και δύο χρόνια το αλσύλλιο ανάμεσα στο Νεκρομαντείο και στην Εφύρα Μεσοποτάμου.   Εκεί η αρχαιολογική υπηρεσία φύτεψε 2000 δένδρα και θάμνους στο πλαίσιο του έργου της ανάδειξης του Νεκρομαντείου και καταβάλλοντας  μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα αλσύλλιο στους αρχαιολογικούς χώρους με δάφνες,φτελιές,μουριές,δεντρολίβανα και άλλα ποώδη.

Η Προσπάθεια αυτή φαίνεται να μην έχει ευαισθητοποιήσει ορισμένους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι οδηγούν τα αμνοερίφια τους σε αυτόν ακριβώς το χώρο για να βοσκήσουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα δένδρα να καταστρέφονται και μαζί με αυτά και η προσπάθεια της ΕΦΑ Πρέβεζας για να δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Σύλλογος Φίλων Νεκυομαντείου Αχέροντα η  αρχαιολογική υπηρεσία Πρέβεζας έχει ζητήσει γραπτώς από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας παρέμβαση στο θέμα, χωρίς όπως αναφέρουν οι ίδιοι να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επικίνδυνη αποστολή για τους πυροσβέστες στην Νέα Σαμψούντα

30/03/2023, 10:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τυχερός στην Πρέβεζα κέρδισε 1.000.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ

30/03/2023, 8:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα σήμερα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου

30/03/2023, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κτίριο για τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Πρέβεζας αναζητά η 6η ΥΠΕ

30/03/2023, 7:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας με φορείς του Τουρισμού

30/03/2023, 7:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στις 3 Μαΐου η συζήτηση της αίτησης των Δήμων Β. Τζουμέρκων και Πρέβεζας για την ερμηνεία της διαθήκης του Χριστόφορου Ρίζου

30/03/2023, 6:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites