ΠΡΕΒΕΖΑ : Πρότειναν στο Τσακαλώτο να παραχωρηθεί στο Επιμελητήριο το κτίριο του παλιού τελωνείου

Μία άκρως εποικοδομητική  και ουσιαστική συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου  και μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29 Μαϊου το μεσημέρι στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Ο κ. Τσακαλώτος έφτασε στο επιμελητήριο στις 13:30 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπούρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Κοτσίνης, ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου-Ηπείρου και Ιόνιων Νήσων κ. Αντώνης Ζαπουνίδης και ο υπεύθυνος στήριξης των επιχειρήσεων κ. Παναγιώτης Κώνστας.

 

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση είναι αυτά της υπερφορολόγησης των φυσικών και νομικών προσώπων, της υπερχρέωσης και του μειωμένου εισοδήματος των επιχειρήσεων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των μέτρων «Αναγκαστικής» είσπραξης που περιλαμβάνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, των κόκκινων δανείων, αλλά και το θέμα των υψηλών συντελεστών του Φ.Π.Α.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης τόνισε ότι ύφεση και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Διότι, πολύ απλά, σε μια χώρα όπου το 98% των επιχειρήσεών της είναι μικρομεσαίες είναι αυτονόητο ότι καμιά οικονομική ανάκαμψη δεν θα υπάρξει και καμιά αναπτυξιακή πνοή δεν πρόκειται να δοθεί όσο συνεχίζονται οι πολιτικές στραγγαλισμού των ΜΜΕ όσων έχουν μείνει ζωντανές μετά από τόσα χρόνια ύφεσης.
Το θέμα της παραμονής του ΤΕΙ Ηπείρου στη πόλη της Πρέβεζας καθώς και η δημιουργία μιας νέας σχολής είναι αναγκαία. Μιας και η τοπική αγορά αναστενάζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Όσον αφορά την νέα Επιμελητηριακή Νομοθεσία τονίστηκε ότι είναι γενικά σε σωστή κατεύθυνση και προτάθηκε να εισαχθεί τακτική διασφάλιση των Επιμελητηριακών Εσόδων που προέρχονται από την τήρηση μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. καθώς συζητήθηκε και η οικονομική αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων.
Από την πλευρά του ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις και ζήτησε τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Τέλος, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας παρουσίασε το σχέδιό της για την δημιουργία ιδιόκτητων κτηριακών εγκαταστάσεων και ζήτησε από τον Υπουργό την συμβουλή του για την παραχώρηση τον χώρο του παλαιού τελωνείου για την μεταφορά του Επιμελητηρίου Πρέβεζας εκεί.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites