Δευτέρα, 10/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Η Άννα Φράνκ μέσα από τα μάτια και την πένα των μαθητών του 4ου Γυμνασίου

«Πόσο υπέροχο είναι που κανένας δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε στιγμή πριν αρχίσει να βελτιώνει τον κόσμο»Άννα Φράνκ

Το τρυφερό , αληθινό , αντιναζιστικό και μοναδικό ιστορικό εκείνο ημερολόγιο, στα χέρια ενός κοριτσιού στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο που έγινε σύμβολο αληθινής ελευθερίας ,ζωντάνεψε χθες Παρασκευή 25 Μαΐου το βράδυ στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης μέσα από τα μάτια και την πένα των μαθητών των τμημάτων ΓΕ2 και ΓΕ3 του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Οι μαθητές με αφόρμηση τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού  έργου e-Twinning «Heritage Matters» και επίκεντρο την πολιτιστική κληρονομιά και τις κοινές ανθρώπινες αξίες και διακαιώματα που όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να μοιράζονται αποφάσισαν να διασκευάσουν τις σελίδες του «Ημερολογίου της Άννας Φράνκ»σε θεατρικό σενάριο.

Η Άννα έγραφε ότι η συγγραφή ενός ημερολογίου είναι πραγματική μια παράξενη εμπειρία για κάποιον σαν αυτήν και ότι αργότερα  ούτε αυτή ούτε κανένας άλλος δεν θα ενδιαφερόταν για το μυαλό ενός δεκατριάχρονου κοριτσιού… οι σκέψεις της μιλάνε στις ψυχές των εφήβων μέχρι σήμερα ..

Το σενάριο διασκεύασαν οι μαθητές : Ηλίας Σουρτζής, Αγλαΐα Φώτογλου, Δεσποινα Μπειντάρη,Παναγιώτα Ροντογιάννη, Φωτεινή Γιαννούλη,Μαρία Αυγερινού,Μελίνα Μπίτου με τη βοήθεια και της συμβολή της καθηγήτριας Θάλλειας Βαγγέλη.

Έπαιξαν οι μαθητές :Ηλίας Σουρτζής , Μαρία Αυγερινού,Μελίνα Μπίτου, Δέσποινα Μπειντάρη, Δημήτρης Γιοβάνος,Δανάη Κουμάση,Κατερίνα Σακκά ,Θωμάς Δημόπουλος,Μυρτώ Παπουτσή,Αγλαΐα Φώτογλου,Βαγγέλης Μπενετάτος,Φίλιππος Καραμέτσης,Δημοσθένης Ρούσσος,Παναγιώτα Ροντογιάννη,Άννα-Μαρία Κυριάκη, Δάφνη Κόφφα, Θέμιδα Αργυρού ,Ευαγγελία Γαζή,Ανδρέας Γαζής,Νίκος Τσάτσος,Μάριος Ντούσκας,Βασίλης Τσούτσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ