ΠΡΕΒΕΖΑ : Έχει ιστορική ευθύνη ο Κώστας Μπάρκας να διεκδικήσει την ίδρυση της Σχολής Οικονομικών Επιστημών με έδρα τη πόλη του

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Υπουργείο Παιδείας, το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο τίθεται σε διαβούλευση έως τις 14 Μαϊου.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο νόμου η μεγάλη χαμένη από την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι η  Ηγουμενίτσα, αφού ουσιαστικά κλείνει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ θα ιδρυθεί νέο Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, το οποίο θα λειτουργεί μεν στην Ηγουμενίτσα, όμως θα εντάσσεται στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με έδρα τα Ιωάννινα.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται και το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα. Ουσιαστικά η πόλη από αυτή την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν χάνει τίποτα, αλλά δεν κερδίζει και τίποτα, αφού το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα εξακολουθεί να λειτουργεί στην Πρέβεζα, όμως δεν αναβαθμίζεται σε Πανεπιστημιακή Σχολή. Εντάσσεται βέβαια στη νέα Σχολή Οικονομικών Επιστημών η έδρα της οποίας όμως θα είναι στα Γιάννενα.

Εκτός της ποιοτικής αναβάθμισης στον τίτλο σπουδών, η οποία ήταν δεδομένη λόγω της ενοποίησης με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, από απόψεως δυναμικής δεν αλλάζουν πολλά πράγματα.

Παρότι πληρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, η πολυαναμενόμενη ενίσχυση με την ίδρυση δεύτερου τμήματος που επιθυμούσαν οι φορείς δεν ήρθε ποτέ,  ΔΕΝ  ιδρύεται Πανεπιστημιακή Σχολή Οικονομικών Επιστημών στην Πρέβεζα, σε αντίθεση μάλιστα με τη πόλη της Άρτας, στην οποία θα ιδρυθούν δύο νέες Πανεπιστημιακές Σχολές, η Γεωπονική Σχολή και η Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, ότι σε αντίθεση με την Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα κατάφερε και κράτησε τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη πόλη, ωστόσο σε σχέση με την Άρτα και τα Γιάννενα, όπου συγκεντρώνονται και πάλι εκεί όλες  οι Πανεπιστημιακές σχολές, η πόλη μας εξακολουθεί να είναι ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης στην Ήπειρο …

Ο Κυβερνητικός Βουλευτής της Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας έχει λοιπόν ιστορική ευθύνη να “αρπάξει” την ευκαιρία και να διεκδικήσει, η έδρα της Πανεπιστημιακής Σχολής Οικονομικών Επιστημών να είναι στην Πρέβεζα και όχι στα Γιάννενα, με ότι άλλο αυτό συνεπάγεται!

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites