Κυριακή, 23/02/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Έχει ιστορική ευθύνη ο Κώστας Μπάρκας να διεκδικήσει την ίδρυση της Σχολής Οικονομικών Επιστημών με έδρα τη πόλη του

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Υπουργείο Παιδείας, το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο τίθεται σε διαβούλευση έως τις 14 Μαϊου.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο νόμου η μεγάλη χαμένη από την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι η  Ηγουμενίτσα, αφού ουσιαστικά κλείνει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ θα ιδρυθεί νέο Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, το οποίο θα λειτουργεί μεν στην Ηγουμενίτσα, όμως θα εντάσσεται στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με έδρα τα Ιωάννινα.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται και το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που λειτουργεί στην Πρέβεζα. Ουσιαστικά η πόλη από αυτή την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν χάνει τίποτα, αλλά δεν κερδίζει και τίποτα, αφού το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα εξακολουθεί να λειτουργεί στην Πρέβεζα, όμως δεν αναβαθμίζεται σε Πανεπιστημιακή Σχολή. Εντάσσεται βέβαια στη νέα Σχολή Οικονομικών Επιστημών η έδρα της οποίας όμως θα είναι στα Γιάννενα.

Εκτός της ποιοτικής αναβάθμισης στον τίτλο σπουδών, η οποία ήταν δεδομένη λόγω της ενοποίησης με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, από απόψεως δυναμικής δεν αλλάζουν πολλά πράγματα.

Παρότι πληρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, η πολυαναμενόμενη ενίσχυση με την ίδρυση δεύτερου τμήματος που επιθυμούσαν οι φορείς δεν ήρθε ποτέ,  ΔΕΝ  ιδρύεται Πανεπιστημιακή Σχολή Οικονομικών Επιστημών στην Πρέβεζα, σε αντίθεση μάλιστα με τη πόλη της Άρτας, στην οποία θα ιδρυθούν δύο νέες Πανεπιστημιακές Σχολές, η Γεωπονική Σχολή και η Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, ότι σε αντίθεση με την Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα κατάφερε και κράτησε τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη πόλη, ωστόσο σε σχέση με την Άρτα και τα Γιάννενα, όπου συγκεντρώνονται και πάλι εκεί όλες  οι Πανεπιστημιακές σχολές, η πόλη μας εξακολουθεί να είναι ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης στην Ήπειρο …

Ο Κυβερνητικός Βουλευτής της Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας έχει λοιπόν ιστορική ευθύνη να «αρπάξει» την ευκαιρία και να διεκδικήσει, η έδρα της Πανεπιστημιακής Σχολής Οικονομικών Επιστημών να είναι στην Πρέβεζα και όχι στα Γιάννενα, με ότι άλλο αυτό συνεπάγεται!

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ