ΠΡΕΒΕΖΑ : Ενημερωτική ημερίδα γα το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδας – Ιταλίας

Παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ( Όαση ),το νέο πρόγραμμα  “Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.  Η ενημερωτική ημερίδα περιλάμβανε θέματα που αφορούν την προκήρυξη και την υποβολή φακέλων προτάσεων, τα κριτήρια αξιολόγησης, τους κανόνες επιλεξιμότητας κ.λπ.Η παρουσίαση έγινε στα Αγγλικά και για το λόγο αυτό υπήρχε η δυνατότητα  χρήσης ακουστικών για την μετάφραση  στα Ελληνικά .

Ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Πρέβεζας αντιστοιχεί σε 230.379,00 € και θα καλυφθεί 100% από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η διάρκεια δε του έργου είναι 24 μήνες.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Κώνστας και Νίκος Γεωργάκος ,μιας και  αποτελεί σημαντική επιτυχία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας που θα αποβεί πολύ ωφέλιμη για τη περαιτέρω προώθηση και ευκολότερη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της Πρέβεζας συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων,ακολούθησαν ερωτήσεις  ώστε να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις επί του συνόλου των θεμάτων και ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της δικτύωσης των δυνητικών δικαιούχων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”:

Το Πρόγραμμα Πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι ύψους άνω των 123 εκατομμυρίων €, με σχεδόν 105 εκατομμύρια € να προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Έχει ως στόχο την αύξηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας στην παραμεθόρια περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ομαδοποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Το Πρόγραμμα θα προωθήσει τη αλληλεπίδραση μεταξύ των καινοτόμων διαδικασιών στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις , ενώ παράλληλα θα τονώσει τις βιομηχανίες που αξιοποιούν κοινούς τοπικούς πόρους.

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα βελτιώσει την από κοινού διαχείριση του αντικτυπου των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στους φυσικούς πόρους, τόσο στις αστικές όσο και στις πεδινές και παράκτιες περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η προστασία της θαλάσσιας και της χερσαίας βιοποικιλότητας.

Οι επιλέξιμοι δικαιούχοι θα προέρχονται από την διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας. Ειδικότερα οι Έλληνες εταίροι θα προέρχονται από τις περιοχές Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαία και Ηλείας.

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites