Δευτέρα, 18/02/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ : Με μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ συναντήθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας

Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ στο πλαίσιο ενημέρωσης και έναρξης συνεργασίας με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη – επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, είχε επίσημη συνάντηση με τoν Βουλευτή Πρέβεζας κ. Μπάρκα Κωνσταντίνο.
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τσιάκαλος Κων/νος, συνοδευόμενος από τον Γ. Γραμματέα κ. Παπασταύρο Κων/νο, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της ευρύτερης περιοχής, με σημαντικότερο την υποβάθμιση ή παύση λειτουργίας των Μονάδων. Τονίστηκε ότι η Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνει αποφάσεις που λαμβάνονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οφείλει όμως να επισημάνει ότι εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στην δομή των Μονάδων της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί προσωπικό, θα πρέπει να υπάρχει διάστημα ενός χρόνου μεταξύ απόφασης και υλοποίησης, προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν το δικαίωμα υποβολής εντύπου μεταθέσεων και παράλληλα να τακτοποιήσουν οικογενειακά – προσωπικά θέματα που τους απασχολούν. Τέλος, κατατέθηκε στον Βουλευτή ενημερωτικό υπόμνημα με θέματα άμεσης προτεραιότητας για τους στρατιωτικούς.
Ο κ. Μπάρκας από πλευράς του, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα άμεσα και θα μας δοθούν επίσημες απαντήσεις για το μέλλον των Μονάδων της Αιτωλ/νίας και την στελέχωση τους τονίζοντας ότι ο ίδιος θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών μας.
Η συνάντηση έλαβε χώρα μέσα σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις με στόχο να εξευρεθούν και να προταθούν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.
Ο Αντιπρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Τσιάκαλος Κων/νος Παπασταύρος Κων/νος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ