ΠΡΕΒΕΖΑ : Ενημερωτική ημερίδα γα το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδας – Ιταλίας

Παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ( Όαση ),το νέο πρόγραμμα  “Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.  Η ενημερωτική ημερίδα περιλάμβανε θέματα που αφορούν την προκήρυξη και την υποβολή φακέλων προτάσεων, τα κριτήρια αξιολόγησης, τους κανόνες επιλεξιμότητας κ.λπ.Η παρουσίαση έγινε στα Αγγλικά και για το λόγο αυτό υπήρχε η δυνατότητα  χρήσης ακουστικών για την μετάφραση  στα Ελληνικά .

Ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Πρέβεζας αντιστοιχεί σε 230.379,00 € και θα καλυφθεί 100% από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η διάρκεια δε του έργου είναι 24 μήνες.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Κώνστας και Νίκος Γεωργάκος ,μιας και  αποτελεί σημαντική επιτυχία του Επιμελητηρίου Πρέβεζας που θα αποβεί πολύ ωφέλιμη για τη περαιτέρω προώθηση και ευκολότερη διακίνηση των φρέσκων προϊόντων της Πρέβεζας συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων,ακολούθησαν ερωτήσεις  ώστε να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις επί του συνόλου των θεμάτων και ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της δικτύωσης των δυνητικών δικαιούχων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”:

Το Πρόγραμμα Πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι ύψους άνω των 123 εκατομμυρίων €, με σχεδόν 105 εκατομμύρια € να προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Έχει ως στόχο την αύξηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας στην παραμεθόρια περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ομαδοποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Το Πρόγραμμα θα προωθήσει τη αλληλεπίδραση μεταξύ των καινοτόμων διαδικασιών στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις , ενώ παράλληλα θα τονώσει τις βιομηχανίες που αξιοποιούν κοινούς τοπικούς πόρους.

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα βελτιώσει την από κοινού διαχείριση του αντικτυπου των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στους φυσικούς πόρους, τόσο στις αστικές όσο και στις πεδινές και παράκτιες περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η προστασία της θαλάσσιας και της χερσαίας βιοποικιλότητας.

Οι επιλέξιμοι δικαιούχοι θα προέρχονται από την διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας. Ειδικότερα οι Έλληνες εταίροι θα προέρχονται από τις περιοχές Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαία και Ηλείας.

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites