Τρίτη, 26/03/2019

Με τον Βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιο Γιαννάκη συναντήθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ στο πλαίσιο ενημέρωσης και έναρξης συνεργασίας με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη – επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, είχε επίσημη συνάντηση με τoν Βουλευτή Πρέβεζας κ. Γιαννάκη Στέργιο..
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμονιάς Απόστολος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Τσιάκαλο Κων/νο και τον Γ.Γραμματέα κ. Παπασταύρο Κων/νο, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της ευρύτερης περιοχής, με σημαντικότερα την υποβάθμιση ή παύση λειτουργίας των Μονάδων και το θέμα των Διοδίων της, Ιονίας οδού – υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Στο θέμα των Μονάδων, τονίστηκε ότι η Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνει αποφάσεις που λαμβάνονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οφείλει όμως να επισημάνει ότι εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στην δομή των Μονάδων της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί προσωπικό, θα πρέπει να υπάρχει διάστημα ενός χρόνου μεταξύ απόφασης και υλοποίησης, προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν το δικαίωμα υποβολής εντύπου μεταθέσεων και παράλληλα να τακτοποιήσουν οικογενειακά – προσωπικά θέματα που τους απασχολούν. Τέλος, κατατέθηκε στον Βουλευτή ενημερωτικό υπόμνημα με θέματα άμεσης προτεραιότητας για τους στρατιωτικούς.
Ο κ. Γιαννάκης από πλευράς του, μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα συνεργαστεί με Βουλευτές, και άλλων περιοχών, για την προώθηση των προβλημάτων και βέβαια θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών μας.
Η συνάντηση έλαβε χώρα μέσα σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις ώστε να υπάρξουν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Λεμονιάς Απόστολος Παπασταύρος Κων/νος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ