Κυριακή, 22/09/2019

Επίσημη γλώσσα της Πρέβεζας τα Αγγλικά ;;;

Ακούγοντας τις συνεντεύξεις  και τις ομιλίες του Πρεβεζάνου Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στις οποίες πολλές φορές (σχεδόν πάντα) μνημονεύει τη πατρίδα του τη Πρέβεζα, θα νομίζει κανείς πως η πόλη αποτελεί Αγγλικό κρατίδιο της Βαλκανικής.

Όπως θα έχετε προσέξει οι περισσότερες θυμοσοφίες που θυμάται από την Πρέβεζα ο κ. Τσακαλώτος είναι στα Αγγλικά …

Τον Φεβρουάριο μετά από θερμό επεισόδιο με τον Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο καφενείο της Βουλής, ο υπουργός των Οικονομικών σχολίασε χρησιμοποιώντας μια βρετανική έκφραση συνδυασμένη με παραδοσιακές ελληνικές πινελιές: «όπως λέμε και στην Πρέβεζα ήταν storm in a teacup» (μετάφραση : καταιγίδα σε ένα φλιτζάνι τσάι).

Πριν από λίγες ημέρες στις 23 Μαρτίου σε ομιλία του στη Λάρισα ο Υπουργός Οικονομικών ξαναχτυπά, πάλι εις την Αγγλική λέγοντας προς τους Λαρισαίους   «Έχετε ένα ελάττωμα. Πίνετε τσίπουρο με γλυκάνισο. Αλλά όπως λένε και στη Πρέβεζα nobody is perfect (μετάφραση: κανείς δεν είναι τέλειος)»

Μόλις χθες σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Τσακαλώτος μνημονεύει πάλι τη Πρέβεζας. Μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο που συντάσσει η ελληνική κυβέρνηση ανάφερε «τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ώστε όλη η κοινωνία να είναι – όπως λέμε στην Πρέβεζα – on board».

Ίσως ο τρόπος που το κάνει να είναι λίγο παράδοξος, όμως ο Υπουργός Οικονομικών και συντοπίτης μας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφημίζει την πόλη, έστω και στα Αγγλικά …

Δεν είναι λίγο πράγμα κάθε λίγο και λιγάκι η Πρέβεζα να γίνεται τίτλος μεγάλων ειδησεογραφικών sites και δεν είναι λίγο πράγμα ένας Υπουργός Οικονομικών έστω και έτσι να τονίζει την καταγωγή του.

Από την άλλη βέβαια η Πρέβεζα περιμένει πολλά παραπάνω από τον κ. Τσακαλώτο,  μιας και όπως τονίστηκε και στην επίσκεψη του μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση τον Δεκέμβριο, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την ανάπτυξη αυτού του τόπου όπως ένα πολύ καλό παράδειγμα η ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού που θα την βγάλει από την Οδική απομόνωση , αλλά και μια σειρά έργων που χρειάζονται για να δώσουν στην Πρέβεζα νέα πνοή.

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα … μόνο θυμοσοφίες!

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ