“Κερδισμένο ήταν το ποδόσφαιρο”

Του Κωνσταντίνου Κολιού

Ο Τηλυκράτης πήρε δίκαια το κύπελλο, ο Εθνικός πήρε το χειροκρότημα για την προσπάθειά του και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μετά την άψογη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Ο 37ος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας πέρασε στην ιστορία με τον Τηλυκράτη να γίνεται για 6η φορά κυπελλούχος επικρατώντας με 2-0 του Εθνικού σε ένα παιχνίδι-γιορτή ανάμεσα στους δύο από τους τρεις εκπροσώπους της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οργανωτικά ο τελικός κρίνεται άριστος, μιας και σε όλα τα επίπεδα οι άνθρωποι της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας είχαν μεριμνήσει, στα πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν και παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό και στον Τηλυκράτη απόλαυσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα μέσα σε αθλητικά πλαίσια με τις δύο ομάδες να στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με την εικόνα του φινάλε και την ώρα των βραβεύσεων, με το fair play από νικητές και ηττημένους τη στιγμή της απονομής των μεταλλίων.

Σίγουρα προβλήματα υπάρχουν και ίσως να συνεχίσουν να υπάρχουν μιας και δεν εξαλείφονται από έναν τελικό ως διά μαγείας, ωστόσο το δίκαιο είναι να ακουστεί ένα «μπράβο» για τους ανθρώπους της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για τον τρόπο που διοργανώθηκε ο τελικός.

Πράγματι, ο 37ος τελικός του Κυπέλλου ήταν μια γιορτή για το ποδόσφαιρο και δεν είναι απλώς μια φράση για να ειπωθεί αλλά η δίκαιη καταγραφή της πραγματικότητας και σίγουρα είναι από τους πιο επιτυχημένους οργανωτικά τουλάχιστον των τελευταίων ετών και αυτό πιστώνεται στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας που δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχθεί έντονη κριτική (άλλες φορές δίκαια, άλλες υπερβολικά).

Είναι δεδομένο λοιπόν πως τα προβλήματα θα συνεχίσουν υπάρχουν -και μάλιστα είναι αρκετά. Ωστόσο, το συμπέρασμα που εξάγεται, είναι πως με θέληση από όλες τις πλευρές, επιμονή και με ενότητα όλων, είναι δυνατόν να γίνουν τα απαιτούμενα βήματα προς τα εμπρός στο προσεχές μέλλον και ακόμα και αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό μιας καλύτερης επόμενης ημέρας.

Ας μην περάσει έτσι και αυτό. Ο 37ος τελικός του Κυπέλλου ας αποτελέσει μια νέα αρχή από όλους για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites