Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την μείωση της σύνταξης χηρείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, στην συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 • Οι αρνητικές εκπλήξεις από την εφαρμογή του νέου πλαισίου για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, αναδεικνύονται καθημερινά και είναι οδυνηρές για όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 • Η κατάθεση, πριν δύο περίπου μήνες, νέου σχεδίου νόμου με συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και ασφαλιστικές διατάξεις, για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αποδεικνύει την αναγκαιότητα για περαιτέρω διορθωτικές κινήσεις από την Κυβέρνηση, με στόχο την άρση υπαρκτών αδικιών και την αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων στην απασχόληση, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις επιχειρήσεις.

 • Με το άρθρο 12 «Σύνταξη λόγω θανάτου» του Ν.4378/2016 θεσπίζονται άδικα ποσοστά αναπλήρωσης για τον υπολογισμό της σύνταξης και άδικα ηλικιακά κριτήρια για την χορήγησή της, τα οποία οι δικαιούχοι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν μπορούσαν να φανταστούν.

 • Ειδικότερα, η χορήγηση στον επιζώντα σύζυγο του 50% της σύνταξης του εκλιπόντα και όχι του 70% που ίσχυε μέχρι πρότινος, η κατάργηση μεταφοράς της προσωπικής διαφοράς

και η θέσπιση άδικων ηλικιακών κριτηρίων, οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και σε απόγνωση τους δικαιούχους και τα παιδιά τους, αφού στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, οι πενιχρές συντάξεις του νέου νόμου, δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης.

 • Όταν κάποιος έχει καλύψει ( είτε ο σύζυγος είτε η σύζυγος) τα συνταξιοδοτικά χρόνια , τότε το έτερον μέλος ( ο σύζυγος

  • η σύζυγος) να δικαιούται να πάρει την σύνταξη που προβλέπεται, όταν φτάσει στην ηλικία της σύνταξης. Ειδικά όταν υπάρχει γάμος άνω των είκοσι (20) ετών και η ύπαρξη τέκνων.

 • Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας θεωρεί αναγκαία την επανεξέταση από την κυβέρνηση των ρυθμίσεων του νόμου που είναι άδικες για την κοινωνία και ιδιαίτερα εκείνων που επιτείνουν τα προβλήματα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι το άρθρο 12 του Ν.4384/2016 για τις συντάξεις λόγω θανάτου, το οποίο πρέπει να τροποποιηθεί το συντομότερο.

   • ΠΡΟΕΔΡΟΣ .Σ.

ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Γιάννενα και Πρέβεζα

25/01/2021, 9:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε ζωντανή μετάδοση η έναρξη του Καρναβαλιού της Πρέβεζας γιατί …. «Το Καλό το… Κομιτάτο, ξέρει κι άλλο Καρναβάλι»

25/01/2021, 9:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ξεκίνησε η χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2021

25/01/2021, 8:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εργασίες ανακαίνισης στους χώρους του ΚΗΦΗ Δήμου Πρέβεζας

25/01/2021, 8:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με τον Στέργιο Γιαννάκη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης του Γιώργου Νίτσα “Ανάπτυξη Τώρα”

25/01/2021, 12:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δωρεάν rapid τεστ για τον κορωνοϊό στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

25/01/2021, 12:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites