Παρασκευή, 22/02/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ : Διαδήλωση κατά του ρατσισμού, του πολέμου και της φτώχειας

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην Κεντρική Αγορά της πόλης έξω από τη Θεοφένειο Αίθουσα Τέχνης διαδήλωση, συμμετέχοντας στη Διεθνή ημέρα κατά του Ρατσισμού , του πολέμου και της φτώχειας.

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάνω από 60 χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα, ενώ πολλαπλασιάζεται συνεχώς ο αριθμός των πνιγμών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας «Είναι σαφές ότι ταυτόχρονα με την αντιπροσφυγική πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνησης, χύνεται το δηλητήριο της ξενοφοβίας και στη χώρα μας.

Απέναντι στις ανοικτές ή συγκαλυμμένες πολιτικές πολιτικές του ρατσισμού, της φτώχειας, των διακρίσεων, της ανοχής στο φασισμό από όπου και να προέρχονται, κράτος , κυβέρνηση , κόμματα , δημοτικές αρχές οι αλληλέγγυοι αντιτάσσουν το κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για :

«Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας – Λιβύης .Ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις , εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις , σίτιση , περίθαλψη, μόρφωση , δουλειά , για όλους . Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα καμπ. Να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χ.Α. Να κλείσουν τα γραφεία της. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες. Να σταματήσουν οι πόλεμοι , οι επεμβάσεις , να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ , να φύγει η Frontex.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ