Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία : “Επικαιροποίηση της μελέτης «Μπελαβίλα» και σταδιακή εφαρμογή της”

Για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι η δημοτική μας αρχή ούτε σχέδιο για τον δήμο έχει ούτε την πρόθεση να αποκτήσει.
Την περασμένη Δευτέρα συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το master plan της αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και πεδίου βολής. Στο συμβούλιο αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ο προσχηματικός τρόπος λειτουργίας της δημοτικής αρχής.

Ενώ η ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) κατευθύνει τις μελέτες, προτείνει επενδύσεις, τις διαφημίζει στο δικό της site, τις διαφημίζει στο εξωτερικό ψάχνοντας επενδυτές, ο δήμος ψελλίζει κάτι μεταξύ κεφαλαίων, ευημερίας κλπ, και διάσωσης του περιβάλλοντος, του χαρακτήρα της πόλης και άλλα ωραία, απλός και μόνο για να μην φαίνεται σαν θεατής τον εξελίξεων. Βαθύτατη δε επιθυμία του είναι να ναυαγήσει όλη αυτή η ιστορία και να γίνει η επένδυση μέσω ΕΣΧΑΣΕ, αφ’ ενός για να μην επομισθεί το κόστος των συνεπειών των επεμβάσεων, αφ’ ετέρου φοβούμενος μήπως αναγκαστεί και γίνει διαχειριστής της επένδυσης. Χωρίς όμως να καταθέτει δική του πρόταση.

Έτσι σερνόμενοι πίσω από προτάσεις ή συμφέροντα ασχέτων προς τον τόπο ανθρώπων παραμένουμε θεατές της εγκατάλειψης της υποβάθμισης αλλά και των αναγκαστικών προς το χειρότερο αλλαγών (βλέπε άρση απαλλοτριώσεων) που υφίσταται αυτός ο τόπος.

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία δηλώνει ότι θα αγωνιστεί να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των χώρων αυτών όπως προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως κοινόχρηστοι και πράσινου. Προτείνει την επικαιροποίηση της μελέτης «Μπελαβίλα» και την σταδιακή εφαρμογή της.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή ο Βαγγέλης Καραμανίδης – Αύριο το τελευταίο αντίο

15/01/2021, 9:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνεται και στην Πρέβεζα η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. – Ξεκινά μονάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών

15/01/2021, 4:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Ανάπτυξη Τώρα”: Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας”

15/01/2021, 4:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κατολίσθηση έκλεισε τον δρόμο στο Σκεπαστό

15/01/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Πρέβεζας – Έχουν “παγώσει” οι μεταβιβάσεις οχημάτων

15/01/2021, 3:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

15/01/2021, 11:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites