Αγωγές χιλιάδων ευρώ για προφορικές αναθέσεις κατά του Δήμου Πρέβεζας

Δεκτή από το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας έγινε αγωγή εργολάβου, ο οποίος ζητά αρκετές χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Πρέβεζας για εργασίες που φέρεται να πραγματοποίησε κατόπιν προφορικών αναθέσεων από τον Αντιδημάρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Ροπόκη.

Σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας και τις εισηγήσεις του Νομικού Συμβούλου του Δήμου ,το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας έκανε δεκτη αγωγή του εργολάβου κατά του Δήμου ο οποίος με βάση προφορική σύμβαση που κατάρτισε με τον Αντιδήμαρχο  Ε.Ροπόκη για χωματουργικές εργασίες και κοπή δένδρων ζητούσε την πληρωμή 5.596,50€ νομιμοτόκως , ποσό που του επιδικάστηκε.
Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας αποφάσισε πως  η επίδικη προφορική σύμβαση που επικαλέστηκε ο εργολάβος  είναι έγκυρη και  ο ενάγων έχει δικαίωμα αμοιβής.

Από την πλευρά του ο  Νομικός Σύμβουλος του Δήμου αναφέρει στην εισήγηση του πως η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψιν  ότι τα επίδικα έργα δεν ήταν προυπολογισμένα, δεν ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα, δεν είχε δεσμευθεί το ανάλογο κονδύλιο και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα πληρωμής αμοιβής και για τους λόγους η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

Η Οικονομική επιτροπή του Δήμου όπως κλήθηκε να αποφασίσει και για δεύτερη αγωγή κατά του Δήμου Πρέβεζας η δεν έχει εκδικαστεί ακόμα και αφορά αμοιβή για χωματουργικά  και οικοδομικά έργα που εκτέλεσε άλλος εργολάβος μεταξύ 2012 και 2015 μέσα στα διοικητικά όρια της Δ.Ε. με φερόμενες προφορικές εντολές των αντιδημάρχων Λ. Παπαχρήστου, Χ. Κακιούζη, Π. Μπαρτζώκα, Ν. Πανταζή και το ύψος αυτών αγγίζει τα 35.550,80 €

Σύμφωνα με την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Πρέβεζας και οι εν λόγω προφορικές συμβάσεις είναι άκυρες και τα έργα δεν φαίνεται να ήταν προϋπολογισμένα και ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ούτε υπήρξε δέσμευση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό και με αυτό το σκεπτικό του χορηγήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή  η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα να την αντικρούσει στις δικαστικές αίθουσες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites