“Σαφάρι” ελέγχων της ΑΑΔΕ στην Πρέβεζα για το περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες

Αυστηροί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στην ελληνική αγορά για το περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες, που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της  ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) πραγματοποιεί από χθες αυστηρούς ελέγχους σε καταστήματα της Πρέβεζας για να διαπιστώσει αν τηρείται το νέο αυτό μέτρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις,  ωστόσο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο παραβάτης θα έρθει αντιμέτωπος με αυστηρές κυρώσεις.
Ειδικότερα ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων ο παραβάτης ΕΜΠΟΡΟΣ τιμωρείται από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με επιβολή προστίμου  από 200 μέχρι 5.000 ευρώ,

Βασικό κριτήριο για την επιβολή του ύψους των προστίμων (από 200 μέχρι 5.000 ευρώ), είναι η σοβαρότητα και η συχνότητα της παράβασης, το όφελος του παραβάτη και η επαναλαμβανόμενη μη συμμόρφωση με τυχόν υποδείξεις του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), το πλήθος των ταμειακών μηχανών, το πλήθος των υποκαταστημάτων της ελεγχόμενης επιχείρησης και το μέγεθος της επιχείρησης.

Σε περίπτωση υποτροπής για τις ίδιες ως άνω παραβάσεις εντός τριετίας, τα ποσά των ανωτέρω επιβαλλόμενων προστίμων διπλασιάζονται και σε περίπτωση επανειλημμένης υποτροπής εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος τα ποσά των προστίμων τριπλασιάζονται.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Αρνητικά όλα τα rapid test των εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης  

18/01/2021, 11:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νίκος Γεωργάκος : “Στηρίζουμε όλοι  την αγορά μας τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα”

18/01/2021, 10:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις- Βοηθάμε τον τόπο μας

18/01/2021, 10:05 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή το ιστορικό μέλος της Φιλαρμονικής Πρέβεζας “Ορφεύς” Γιώργος Κοτσίνης

18/01/2021, 8:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

AUTOVISION Ι ΚΤΕΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για τεχνικό έλεγχο ONLINE

16/01/2021, 9:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

16/01/2021, 7:54 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites