ΠΡΕΒΕΖΑ : Διαγωνισμός για το έργο «διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα» από την Περιφέρεια Ηπείρου

Αποφάσεις για πολύ σημαντικά έργα για το οδικό δίκτυο, το περιβάλλον και   για παραγωγικές μονάδες, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

Όσον αφορά την Πρέβεζα εκτός από την υπογραφή της σύμβαση για το έργο της κατασκευής  αποχετευτικών αγωγών και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας, αποφασίστηκε και η εκπόνηση μελέτης για την κτηματογράφηση και τη διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα.

Συγκεκριμένα :

Σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης που αφορά κτηματογράφηση  για την απαλλοτρίωση εκτάσεων, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθεί το έργο για τη «διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα» στην πόλη της Πρέβεζας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο των δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι όροι της διακήρυξης του διαγωνισμού εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή, ο δε προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 46.996 ευρώ

Αναλυτικά οι υπόλοιπες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής :

Ανάδοχος για τη σύνδεση Ιόνιας με Τζουμέρκα

Η Ο.Ε. ανέδειξε τον  ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ) του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τέροβου της Ιόνιας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και το οποίο αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ενιαία περιοχή των Τζουμέρκων.

Σε τροχιά υλοποίησης τρία έργα Περιβάλλοντος  για τους δήμους Πάργας- Πωγωνίου- Γ. Καραϊσκάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Ηπείρου, τόσο ως προς τη διαχείριση των υγρών, όσο και των στερεών αστικών αποβλήτων. Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε σήμερα τους αναδόχους τριών έργων: Το πρώτο αφορά την κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000 ευρώ για το οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος η Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τα άλλα δύο έργα αφορούν κατασκευές σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ). Για τον Σταθμό Πωγωνίου, προϋπολογισμού 718.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΖΗΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε., ενώ για τον Σταθμό Γ. Καραϊσκάκη, προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες της Π.Ε. Άρτας

Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προωθούνται προς υλοποίηση από την Περιφέρεια, μετά τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή.

Το πρώτο έργο θα υλοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και το δεύτερο στη Δ.Ε. Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ. Ανάδοχος και για τα δύο αναδείχτηκε ο Δημήτριος Φούκας.

Σύνδεση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας με την Εθνική Οδό

Τη δημοπράτηση του έργου σύνδεσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας με την Εθνική οδό ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 247.800 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας. Με το δημοπρατούμενο έργο θα γίνουν ασφαλτόστρωση, ηλεκτροφωτισμός και διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.

 

Βελτίωση – αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

 

Στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται επίσης και έργα βελτίωσης- αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

 

  • «Βελτίωση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Βραδέτο», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
  • «Βελτίωση δρόμου από θέση “Ζάβατο” μέχρι θέση “Μορσί” στην ΤΚ Πιστιανών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Σφήκας ΕΔΕ.
  • «Αποκατάσταση βατότητας και κατασκευή κατεστραμμένων τοιχίων επί του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος Φωτίου Στέφανος.
  • «Διαπλάτυνση οχετού σε τάφρο απορροής παράλληλο της Ε.Ο. Άρτας – Αντιρρίου στον οικισμό Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 13.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Κιτσοπάνος ΕΔΕ.

 

Δημοπρατείται οδική σύνδεση Άρτας- Αιτωλοακαρνανίας

 

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – βελτίωση οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας», προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ καθώς επίσης και των έργων:

 

  • «Επείγουσες εργασίες επισκευής των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης στο ΕΟΔ αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2018 (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.  
  • «Άμεση αντιμετώπιση κατολισθήσεων (κατασκευή σαρζανέτ) και αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο. Βαθυπέδο- Παλαιοχώρι- Συρράκου- Μιχαλίτσι- Κτιστάδες της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.   
  • «Πυρασφάλεια κτιρίου Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 64.300 ευρώ.

 

Κτηματογράφηση για τη διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα

 

Σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης που αφορά κτηματογράφηση  για την απαλλοτρίωση εκτάσεων, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθεί το έργο για τη «διαμόρφωση των χειμάρρων Καρυδά- Παντοκράτορα» στην πόλη της Πρέβεζας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο των δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι όροι της διακήρυξης του διαγωνισμού εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή, ο δε προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 46.996 ευρώ.

 

Ανάδοχος για το σύστημα μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων

 

Η εταιρία ENVIROSYS Περιβαλλοντικές εφαρμογές τεχνολογικός εξοπλισμός- Ε.Π.Ε., θα υλοποιήσει το έργο «Ανάπτυξη Συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων», με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού εγκρίθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο Laptops στο ΣΔΕ Πρέβεζας από το σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων -JUNIORACHIEVEMENTGREECE»

20/01/2021, 12:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας : Διπλή προκήρυξη για Νέους Αγρότες – Σχέδια Βελτίωσης μέσα στο 2021

20/01/2021, 10:59 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites