Τετάρτη, 19/12/2018

Κούλουμα 2018 : Και το γλέντι στην Πρέβεζα … καλά κρατεί !

Παρουσία πλήθους κόσμου, με πολύ μουσική, χορό και εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Πρέβεζα και τις  γύρω περιοχές.

Στο επίκεντρο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται και πάλι το Ιστορικό Κέντρο της πόλης όπου το γλέντι με ζωντανές ορχήστρες, νηστίσιμα και άφθονο κρασί ξεκίνησε από τις 12:00 το μεσημέρι και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Και στο Λιμανάκι του Παντοκράτορα από τις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα παραδοσιακά Κούλουμα ενώ όπως κάθε χρόνο έγινε και ο διαγωνισμός χαρταετού.


Παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί , γαϊτανάκι και πολύς χορός και στα Κούλουμα που πραγματοποιήθηκαν στο Μύτικα Πρέβεζας, παρουσία του Συλλόγου «Μερακλήδων» από την Άρτα.


Κούλουμα όμως πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Πρέβεζας και συγκεκριμένα στο κιόσκι της Αγίας Τριάδας, στην Πλατεία της Νικόπολης, στο Μιχαλίτσι, στα Φλάμπουρα, στο Χειμαδιό, στην παραλία του Καναλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωρωπού και στην πλατεία του Δημαρχείου του Λούρου, ενώ νηστίσιμα εδέσματα έφτασαν (με μέριμνα του Δήμου) και στα πιο απομακρυσμένα χωριά προκειμένου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι να χαρούν την γιορτινή αυτή μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύς ήταν και ο κόσμος που αντί για το Ιστορικό Κέντρο , προτίμησε τις παραλίες της Πρέβεζας όπου μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν στο πέταγμα  του χαρταετού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ