Σάββατο, 23/02/2019

Επιστολή του ΚΕΕΛΠΝΟ στα σχολεία της Πρέβεζας για την επιδημική έξαρση της Ιλαράς στη χώρα μας

Επιστολή σε όλα τα σχολεία της Πρέβεζας, όπως και στα σχολεία της υπόλοιπης χώρας σχετικά με την επιδημική έξαρση της Ιλαράς απέστειλε τις 15 Δεκέμβρη 2017 το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στην εν λόγω επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα διασφάλισης πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων έναντι της Ιλαράς, καθώς λόγω του συγχρωτισμού τους στις σχολικές τάξεις αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα Ιλαράς στη χώρα μας ξεπερνούν τα 700, ενώ το τελευταίο διάστημα καταγράφονται σποραδικά περιστατικά της νόσου σε βρέφη και παιδιά που φοιτούν σε Βρεφονηπιακούς / Παιδικούς Σταθμούς και σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με τα κρούσματα της Ιλαράς λοιπόν να αυξάνονται συνεχώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών κάθε κοινωνικής ομάδας με σκοπό την θωράκιση του πληθυσμού μέσα από τον εμβολιασμό, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ