Δευτέρα, 03/08/2020

Τα τελικά αποτελέσματα των Επιμελητηριακών Εκλογών στην Πρέβεζα – Πρώτος ο συνδυασμός του Γιάννη Μπούρη «Νέο Επιμελητήριο»

Σε ντέρμπι για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι επιμελητηριακές εκλογές στην Πρέβεζα, αφού όλα παίχτηκαν όχι μόνο σε μια έδρα, αλλά σε μία ψήφο.

Στο Γενικό Σύνολο 880 ψήφων (854 εγκυρα ,7 λευκα, 19 ακυρα) , η κάλπη έβγαλε νικητή τον συνδυασμό του Γιάννη Μπούρη «Νέο Επιμελητήριο» με 399 ψήφους, μόλις μία περισσότερη από τον συνδυασμό του Γιάννη Γιαμά «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία», ο οποίος συγκέντρωσε 398 ψήφους, ενώ ο συνδυασμός «Επιμελητηριακή Ανατροπή» με επικεφαλής τον Χρήστο Κοτσίνη συγκέντρωσε 58 ψήφους.

Σε έδρες αυτό μεταφράζεται ως εξής :

Ο Συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» παίρνει συνολικά 10 έδρες (3 στο εμπορικό τμήμα – 3 στο τμήμα μεταποίησης – 3 στο τμήμα υπηρεσιών και 1 στο τουριστικό τμήμα)

Ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία» παίρνει συνολικά και αυτός 10 έδρες (3 στο εμπορικό τμήμα – 3 στο τμήμα υπηρεσιών – 3 στο τμήμα μεταποίησης και 1 στο τουριστικό τμήμα)

και ο Συνδυασμός «Επιμελητηριακή Ανατροπή παίρνει 1 έδρα στο μεταποίησης.

Όπως φαίνεται ο συνδυασμός του Γιάννη Μπούρη μπορεί να βγήκε πρώτος σε ψήφους, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, ωστόσο έχει την εντολή να αναζητήσει τις κατάλληλες συνεργασίες για τον σχηματισμό Νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο Πρέβεζας .

Αυτό που προκαλεί απογοήτευση ωστόσο είναι η απαξίωση των επαγγελματιών στο θεσμό του επιμελητηρίου, η οποία ήταν έκδηλη, αφού μόλις οι μισοί από όσους είχαν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν τελικά στις κάλπες. Η αποχή λοιπόν στις επιμελητηριακές εκλογές ήταν μεγάλη και άγγιξε το 50% και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τη νέα διοίκηση.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ