Τρίτη, 25/06/2019

Στο «σφυρί» βγαίνουν ακίνητα στην Πρέβεζα το πρώτο επτάμηνο του 2018

Δέκα είναι οι  πλειστηριασμοί που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών του ταμείου Νομικών και έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν το πρώτο επτάμηνο του 2ο18 για ακίνητη και κινητή περιουσία που βρίσκεται στην Π.Ε Πρέβεζας.

Οι εννέα από τους δέκα αφορούν ακίνητα και ένας μόλις αφορά κινητή περιουσία, ενώ οι οκτώ από τους δέκα πλειστηριασμούς είναι για χρέη προς τράπεζες και μόλις οι δύο προς ιδιώτες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοσχέδιο -που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ψηφιστεί σύντομα- σύμφωνα με το οποίο οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά και θα υπάρξει ολοκληρωτική «απόσυρση» των ειρηνοδικείων από τη σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρξει μεσοδιάστημα προσαρμογής, κατά το οποίο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στα κατά τόπους ειρηνοδικεία.

Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν περί τα τέλη του χρόνου, ενώ από το πρώτο τρίμηνο του 2018 το ηλεκτρονικό σύστημα πρόκειται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τόσο για τους παλαιούς όσο και τους νέους πλειστηριασμούς ακινήτων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ