Πέμπτη, 23/01/2020

Aναβάθμιση για δυο σχολικές μονάδες, στην Πρέβεζα, η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Την αναβάθμιση δύο σχολικών Μονάδων περιλαμβάνει η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας για το σχολικό έτος 2018-2019.
Συγκεκριμένα, προτείνεται η προαγωγή του 5ου Δημοτικού Σχολείο Πρέβεζας από 8θέσιο σε 10θέσιο αφού οι κτιριακές του υποδομές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ οι μαθητές κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι 177 με προοπτική να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Επίσης προτείνεται η προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Χειμαδιού από μονοθέσιο σε τριθέσιο, αφού οι κτιριακές του υποδομές είναι σε καλή κατάσταση και για την φετινή χρονιά έχει προστεθεί από τον Δήμο της Πρέβεζας ένας προκατασκευασμένος οικίσκος. Παράλληλα οι μαθητές του (οι οποίοι προέρχονται από 3 γειτονικά χωριά) αυξάνονται κάθε χρόνο και ήδη φτάνουν τους 43.
Η μόνη υποβάθμιση σχολικής μονάδας αφορά την κατάργηση του Νηπιαγωγείου Στεφάνης το οποίο βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αναστολή λειτουργίας από το 2015 λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών. Τα ελάχιστα παιδιά που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο σχολείο μετακινούνται στο Νηπιαγωγείο του Λούρου.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ