Όμηροι της γραφειοκρατίας οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Πρέβεζας

 

Με το σκληρό πρόσωπο της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι οι 56 πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Πρέβεζας (Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών)

Πρόκειται για 56 ανθρώπους που εδώ και περίπου 3,5 χρόνια είναι άνεργοι και δεν εισπράττουν ταμείο ανεργίας.

Η υπόθεση τους τράβηξε για αρκετό χρονικό διάστημα το δύσβατο και χρονοβόρο δρόμο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι νομικές διαδικασίες και αναγνωρίστηκε ο χρόνος ανεργίας τους, όλοι περίμεναν ότι τελείωσαν τα δύσκολα και θα μπορέσουν επιτέλους να πάρουν μια οικονομική ανάσα, μετά την πολυετή ταλαιπωρία τους.

Έτσι λοιπόν απευθύνθηκαν στο τοπικό τμήμα του ΟΑΕΔ, ώστε να ξεκινήσουν να εισπράττουν το επίδομα ανεργίας, εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα νέο μεγάλο εμπόδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr  η υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα, δεν μπορούσε; , να διεκπεραιώσει μια τυπική ουσιαστικά διαδικασία με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και έτσι αναγκάστηκαν να απευθυνθούν οι ίδιοι με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία τους να συνεχίζεται και όχι μόνο αυτό …. να συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι!

Από όσο γνωρίζουμε στη χώρα μας η δουλειά που καλείται να κάνει ο ΟΑΕΔ είναι να λύνει τα προβλήματα των ανέργων και όχι να τα δημιουργεί …. Όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Μας είναι επίσης αδιανόητο και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, ότι το τμήμα του ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα, δεν μπορεί; , να συνεννοηθεί με τα κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και να αναγκάζονται οι ίδιοι οι άνεργοι, βρισκόμενοι σε δεινή οικονομική κατάσταση, να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να αναζητήσουν λύση σε ένα θέμα το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να λυθεί ενδουπηρεσιακά.

Σε μια εποχή που στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι πολίτες εξυπηρετούνται με το πάτημα ενός κουμπιού στην Πρέβεζα το τμήμα του ΟΑΕΔ δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να έρθει σε συνεννόηση με τα κεντρικά γραφεία της ίδιας υπηρεσίας στην Αθήνα!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

 

 

 

 

Ετικέτες: ,


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συγκινησιακά φορτισμένος ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός

16/01/2022, 8:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποχωρήσεις “φωτιά” από την παράταξη του Νίκου Γεωργάκου

16/01/2022, 6:54 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένα νέο επιβατικό όχημα για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας

16/01/2022, 11:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 15νθήμερο “λουκέτο” και πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ σε μπαρ και μεζεδοπωλείο

16/01/2022, 11:51 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Επεισόδιο με τραυματισμό αστυνομικού – Συνελήφθησαν 2 άτομα

16/01/2022, 11:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Νέα χρονιά με ανανεωμένο περιβάλλον για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασούντας

14/01/2022, 2:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites