Παρασκευή, 06/12/2019

Όμηροι της γραφειοκρατίας οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Πρέβεζας

 

Με το σκληρό πρόσωπο της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι οι 56 πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Πρέβεζας (Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών)

Πρόκειται για 56 ανθρώπους που εδώ και περίπου 3,5 χρόνια είναι άνεργοι και δεν εισπράττουν ταμείο ανεργίας.

Η υπόθεση τους τράβηξε για αρκετό χρονικό διάστημα το δύσβατο και χρονοβόρο δρόμο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι νομικές διαδικασίες και αναγνωρίστηκε ο χρόνος ανεργίας τους, όλοι περίμεναν ότι τελείωσαν τα δύσκολα και θα μπορέσουν επιτέλους να πάρουν μια οικονομική ανάσα, μετά την πολυετή ταλαιπωρία τους.

Έτσι λοιπόν απευθύνθηκαν στο τοπικό τμήμα του ΟΑΕΔ, ώστε να ξεκινήσουν να εισπράττουν το επίδομα ανεργίας, εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα νέο μεγάλο εμπόδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr  η υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα, δεν μπορούσε; , να διεκπεραιώσει μια τυπική ουσιαστικά διαδικασία με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και έτσι αναγκάστηκαν να απευθυνθούν οι ίδιοι με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία τους να συνεχίζεται και όχι μόνο αυτό …. να συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι!

Από όσο γνωρίζουμε στη χώρα μας η δουλειά που καλείται να κάνει ο ΟΑΕΔ είναι να λύνει τα προβλήματα των ανέργων και όχι να τα δημιουργεί …. Όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Μας είναι επίσης αδιανόητο και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, ότι το τμήμα του ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα, δεν μπορεί; , να συνεννοηθεί με τα κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα και να αναγκάζονται οι ίδιοι οι άνεργοι, βρισκόμενοι σε δεινή οικονομική κατάσταση, να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να αναζητήσουν λύση σε ένα θέμα το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να λυθεί ενδουπηρεσιακά.

Σε μια εποχή που στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι πολίτες εξυπηρετούνται με το πάτημα ενός κουμπιού στην Πρέβεζα το τμήμα του ΟΑΕΔ δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να έρθει σε συνεννόηση με τα κεντρικά γραφεία της ίδιας υπηρεσίας στην Αθήνα!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ