ΠΡΕΒΕΖΑ : Νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στη παραλία Καναλίου

Άλλη μία θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα βρέθηκε νεκρή στις ακτές της Πρέβεζας. Η συγκεκριμένη βρίσκεται ξεχασμένη στην ακτή Καναλίου κάτω από το ξενοδοχείο Preveza Beach.

Την ίδια ώρα όπως διαβάζουμε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει ο σκόπιμος τραυματισμός χελωνών στον Αμβρακικό Κόλπο.
Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο κέντρο προστασίας Αρχέλων η τραυματισμένη στο κεφάλι χελώνα που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή του Πνευματικού Φάρου και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από την συνεργάτιδα του Αρχέλων στην περιοχή Πέλλα Καλογήρου.
Δυστυχώς, ο σκόπιμος τραυματισμός χελωνών στον Αμβρακικό Κόλπο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί χαρακτηριστικό και αρκετών εκ των χελωνών που έφτασαν στον Αρχέλων μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα μάλιστα με το μηνιαίο δελτίο του Συλλόγου Προστασία Θαλασσίων Χελωνών η Μαρίνα, η προηγούμενη χελώνα που έφτασε στο Κέντρο Προστασίας με σκόπιμο τραύμα στο κεφάλι δυστυχώς δεν τα κατάφερε και πέθανε στις 4 Αυγούστου λόγων των σοβαρών τραυμάτων της.
Την ίδια στιγμή πάντως καλύτεροι είναι οι οιωνοί για τις δύο χελώνες Καρέτα Καρέτα οι οποίες εντοπίστηκαν τον Αύγουστο στην περιοχή μας.
Η «Μαρίνα» κατέφθασε στις 24 Ιουνίου 2017 από την Πρέβεζα και ήταν άλλη μια χελώνα με σκόπιμο χτύπημα στο κεφάλι. Το μήκος καβουκιού της ήταν 65,6εκ. και το βάρος της 30 κιλά. Δυστυχώς πέθανε στις 4 Αυγούστου 2017, αποτέλεσμα των σοβαρών τραυμάτων της.
Συγκεκριμένα ο “Μύρα” μια αρσενική καρέτα βρέθηκε στον Αμβρακικό Κόλπο στις 17 Αυγούστου 2017. Το μήκος καβουκιού του είναι 71,5 εκ. και ζυγίζει 43 κιλά. Είχε καταπιεί αγκίστρι (το οποίο αφαιρέθηκε χειρουργικά) και πετονιά για την οποία χορηγήθηκε με ειδικό φαρμακευτικό λάδι ώστε να αποβληθεί φυσικά από τον οργανισμό. Λόγω του χειρουργείου δεν έπρεπε να τραφεί για δυο εβδομάδες. Από τότε δεν ενδιαφέρεται για το φαγητό του κι έτσι θα τρέφεται με σωληνάκι. Όπως επισημαίνουν οι διασώστες του Αρχέλων η κατάποση πετονιάς διατρέχει πάντα κινδύνους διότι μπορεί να προκαλέσει εσωτερικό τραυματισμό.
Μια δεύτερη χελώνα ο «Νίκος» κατέφθασε από την Πρέβεζα στις 18 Αυγούστου 2017 με νέα τραύματα. Είχε ένα επουλωμένο τραύμα στο κεφάλι, κομμένο μπροστινό πτερύγιο το οποίο έχει κι αυτό επουλωθεί, σημάδια στις μπροστινές πλάκες του κεφαλιού και προβλήματα επίπλευσης. Χορηγείται με αντιβιοτικά όμως δεν τρέφεται μόνος του, επομένως του δίδεται τροφή με σωληνάκι.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites