Άμεση κι προσωπική υποστήριξη των εργαζομένων και ανέργων από  το ΙΝΕ –ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/11/2017, η εκδήλωση νομικής υποστήριξης και πληροφόρησης εργαζομένων, που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας και η Ο.Τ.Ο.Ε – Νομαρχιακό Παράρτημα Ν. Πρέβεζας.

Εξειδικευμένοι νομικοί σύμβουλοι και στελέχη του περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε, από τις 13.00 έως τις 19.00, υποδέχτηκαν, κατέγραψαν, επεξεργαστήκαν και παρείχαν ή θα παράσχουν τις αμέσως επόμενες ήμερες, γραπτώς, προσωπικές απαντήσεις σε πάνω από 90 ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων, που προσήλθαν στην εκδήλωση και έθεσαν στους νομικούς σύμβουλους του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ το εργασιακό ή και το ασφαλιστικό ζήτημα που τους απασχολεί .

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους νομικούς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αφορούσαν  ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με  το ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα με τη θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τις πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, την απασχόληση συνταξιούχων, τη  διαδοχική ασφάλιση κτλ. Επίσης δέχτηκαν ερωτήματα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα όπως συμβάσεις, αποδοχές,, βλαπτικές μεταβολές κλπ.

Οι υπηρεσίες προσωπικής νομικής υποστήριξης και πληροφόρησης σε διαπροσωπικό επίπεδο και εξατομικευμένη μορφή θα συνεχιστούν και στο μέλλον αποκτώντας  μόνιμο  και σταθερό  χαρακτήρα, στην προσπάθεια για συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση των εργαζομένων αλλά και των ανέργων, που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε  ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα αλλά και σε θέματα απασχόλησης.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων πληροφόρησης και επαγγελματικής συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων που έχει αναπτύξει και υλοποιεί το ΙΝΕ ΓΣΕΕ προκειμένου να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και ανέργους.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν και στο μέλλον ερωτήματα ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου στο τηλ: 2682026969 ή στο email: ineepir@otenet.gr  (Αρμόδιο στέλεχος  Πολυμέρης Πούλιος)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το Υπουργείο Οικονομικών “κουτσούρεψε” το επίδομα θέρμανσης

26/01/2021, 9:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου : Νέο κλείσιμο της αγοράς θα οδηγήσει σε σειρά λουκέτων

26/01/2021, 3:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρή καθίζηση στη Τοπική Κοινότητα Νικόπολης

26/01/2021, 2:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μεγάλος κίνδυνος για σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στη Πέτρα

26/01/2021, 1:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συντονισμένη επιχείρηση της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας οδήγησε σε σύλληψη για αρχαιοκαπηλία και ναρκωτικά στον Πειραιά

26/01/2021, 12:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στις 58 ανέρχονται οι κενές θέσεις φαρμακείων στο Νομό – Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για άδεια ίδρυσης

26/01/2021, 12:07 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites