Υπομνήματα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκαν από τον Δήμο  Πρέβεζας τα θέματα της καταστροφής στον  ελαιόκαρπο λόγω ανομβρίας  και η λειτουργία της  αγοράς παραγωγών.

Το θέμα των καταστροφών στον  ελαιόκαρπο    λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας καθώς  και η   έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης  η οποία θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των Αγορών Παραγωγών, τέθηκαν υπόψη του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου  από τον Δήμο Πρέβεζας.

Τα υπομνήματα που υπογράφει ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης  παρέδωσε στον κ. Αποστόλου ο  αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης.

Μαζί με το υπόμνημα για την καταστροφή στον ελαιόκαρπο ,  στον  Υπουργό δόθηκε συνημμένο  και το έγγραφο των  δέκα προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων  Δ.Ε Ζαλόγγου οι οποίοι μιλούν για καταστροφή  που ξεπερνά το  70%.

Σε ότι αφορά  την λειτουργία της  Αγοράς Παραγωγών  υπογραμμίζεται ότι η Πρέβεζα είναι ο πρώτος Δήμος στον οποίο λειτούργησε Δημοτική Αγορά Αγροτικών Προιόντων με σημαντικά οφέλη τόσο για τους  παραγωγούς  όσο και για τους καταναλωτές, ενώ  ζητείται η έκδοση  της ΚΥΑ που θα διευθετήσει οριστικά το  κενό που υπάρχει στην λειτουργία του θεσμού.

Επίσης ο  κ.Μπαϊλης  στην παρέμβαση που  πραγματοποίησε  στο Αναπτυξιακό Συνέδριο  (αλλά  και στο υπόμνημα που παρέδωσε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο)   ζήτησε την σύνδεση της Πρέβεζας με την  Εγνατία και την Ιόνια Οδό , την αναβάθμιση του λιμανιού της Πρέβεζας,  την  ύδρευση των παραλιακών οικισμών Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, την    ενδυνάμωση του ΤΕΙ Πρέβεζας, την αναβάθμιση των  αθλητικών χώρων και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Λεωνίδα Αργυρό πέρασαν οι αρμοδιότητες των Καραμανίδη – Κωνσταντάκη

25/01/2022, 11:17 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακόμα να υπογράψει την σύμβαση για το Κλιμάτι στην Λούτσα η εταιρεία του Γιαννακόπουλου;

25/01/2022, 10:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σύλληψη στην Φιλιππιάδα

25/01/2022, 10:17 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ντίνα Μωραϊτη για τα κρηπιδώματα : “Σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε καθόλου θεμελίωση”

25/01/2022, 10:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση μεταξύ Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και ΟΑΕΔ Πρέβεζας

24/01/2022, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 171 τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών

24/01/2022, 4:15 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites