Το καλοκαίρι στην Πρέβεζα καλά κρατεί ….

Μέσα Οκτώβρη και οι παραλίες στην Πρέβεζα συνεχίζουν να αποτελούν τόπο συνάντησης για αρκετούς Πρεβεζάνους.

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που συνοδεύονται και από ηλιοφάνεια οδηγούν αρκετούς στο να παρατείνουν τα φθινοπωρινά τους μπάνια, ωστόσο αποδεικνύονται καταστροφικές για τους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής.

Η ζημιά που έχει καταγραφεί στην ελαιοπαραγωγή αγγίζει το 80%, πράγμα που θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές, αφού αναμένεται αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου.

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη ανομβρία στα ελαιόδεντρα της παραλιακής ζώνης αποτυπώνουν σε κοινό τους υπόμνημα και οι 10 πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Ε Ζαλλόγου. Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα οι πρόεδροι Καναλίου Κώστας Μυριούνης, Σινώπης Παντελής Γιαννάκης, Ν.Σαμψούντας Παντελής Γιαννάκης, Καμαρίνας Ιωάννης Κορμαρής,Κρυοπηγής Νικόλαος Ντελής, Εκκλησιών Αθανάσιος Πάντας ,Βράχου Δημήτρης Καλόγηρος, Χειμαδιού Ιωσήφ Παππάς, Ριζών Κώστας Παπαδόπουλος και Μυρσίνης Κώστας Βασιλαποστόλης λόγω του παρατεταμένου καύσωνα στο αρχικό στάδιο της καρπόδεσης των ελαιοδέντρων και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία , ο καρπός συρρικνώθηκε και έπεσε γεγονός που θα μειώσει δραματικά την παραγωγή.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της σταδιακής υφαλμύρωσης του υδροφόρου ορίζοντα προκύπτει στις καλλιέργειες της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τους παραγωγούς θερμοκηπιακών και υπαίθριων καλλιεργειών , τα περιστατικά άντλησης υφάλμυρου νερού από τις γεωτρήσεις είναι μεν ελάχιστα αλλά υπαρκτά και εκτός από την Πρέβεζα έχουν καταγραφεί και στο Άκτιο.
Η υφαλμύρωση του υδροφόρου οριζοντα (κυρίως στο μέτωπο από την Πρέβεζα μέχρι τη Νικόπολη) αποτελεί μια κατάσταση γνώριμη ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τους παραγωγούς.
Η έλλειψη βροχοπτώσεων το τελευταίο οχτάμηνο και τα παρατεταμένα ποτίσματα που θεωρούνται αναγκαία αν και βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου έχουν “χαμηλώσει” πολύ τον υδροφόρο ορίζοντα με αποτέλεσμα να αντλείται πλέον υφάλμυρο νερό.

Ετικέτες: ,


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ: « Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (πρώην LEADER). »

21/01/2021, 8:50 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Φιλιππιάδας

20/01/2021, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πως θα λειτουργούν τα γήπεδα τένις, τα γήπεδα Αμπαλί και το Δημοτικό Στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα”

20/01/2021, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας : Μόλις ένα και μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο σε όλο το Νομό

20/01/2021, 12:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η επιχείρηση Konstas Hardware αναζητά υπεύθυνο διαχείρισης e-shop

20/01/2021, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δύο Laptops στο ΣΔΕ Πρέβεζας από το σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων -JUNIORACHIEVEMENTGREECE»

20/01/2021, 12:39 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites