Πέμπτη, 01/10/2020

Τα ονόματα των Δωρητών Χριστόφορου Ρίζου και Αναστάσιου Ποταμιάνου θα λάβουν οι δύο κλινικές του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στην συμβολή τους για την ανέγερση του Νοσοκομείου.

 

Τα ονόματα των δύο μεγάλων δωρητών του Χριστόφορου Ρίζου και Αναστάσιου Ποταμιάνου, θα δοθούν στις κλινικές του Νοσοκομείου Πρέβεζας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου η οποία αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην Διαύγεια.
Συγκεκριμένα η Παθολογική Κλινική θα λάβει το όνομα του Χριστόφορου Ρίζου και η Χειρουργική το όνομα του Αναστάσιου Ποταμιάνου ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη τους , για την συμβολή τους στην ανέγερση του Γ.Ν Πρέβεζας.
Ουσιαστικά το Δ.Σ του Νοσοκομείου Πρέβεζας έκανε αποδεκτό αίτημα του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας και του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Χρήστου Μπαΐλη ο οποίος με επιστολή του ζητούσε να υλοποιηθεί συγκεκριμένη ονοματοδοσία δεδομένου ότι τόσο ο Αναστάσιος Ποταμιάνος όσο και το κληροδότημα “Χριστόφορος Ρίζος” διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας 0 αείμνηστος μεγάλος δωρητής Αναστάσιος Ποταμιάνος τον Μάρτιο του 1964 αγόρασε δύο αγροκτήματα από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και την ίδια μέρα τα δώρισε στο Δήμο Πρέβεζας με τον όρο να ανταλλαγούν με ελαιοστάσιο του κληροδοτήματος Ρίζου προοριζόμενο για την ανέγερση Δημόσιου Νοσοκομείου δεδομένου ότι η έκταση αυτή (στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο) είχε κριθεί ως μόνη κατάλληλη για την ανέγερση του Κρατικού Νοσοκομείου.
Το Δ.Σ του κληροδοτήματος αποδέχθηκε τη δωρεά και στην συνέχεια αντάλλαξε τα δύο αγροτεμάχια του Αναστάσιου Ποταμιάνου με το ελαιοστάσιο και συγχρόνως με την ίδια απόφαση τα παραχώρησε δωρεάν στο ελληνικό Δημόσιο με σκοπό την ανέγερση του Νοσοκομείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ