Σάββατο, 26/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του κλιμακίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο με παραγωγικούς φορείς

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων του νομού Πρέβεζας, στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργικού Γραφείου για την πραγματοποίηση επαφών και συναντήσεων το τριήμερο 29/9, 30/9 και  2/10 στην  Πρέβεζα, εν όψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Ήπειρο.

Το κλιμάκιο από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αποτελούμενο από τον κ.  Νίκο  Σκορίνη και τον κ.  Γιάννη Βουλγαράκη,   πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Πρέβεζας και τους Δημάρχους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας. Το κλιμάκιο συνόδευαν ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπάρκας, καθώς και ο συντονιστής της Ν.Ε. Πρέβεζας  του κόμματος, κ. Παπαδήμος.

 

Επίσης, το κλιμάκιο από το Γραφείο του Πρωθυπουργού συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου,  τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, τις διοικήσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, τη διοίκηση του   Εμπορικού Επιμελητηρίου, τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, τους εκπροσώπους αγροτών,  αλιέων και λιμενεργατών, τους εκπροσώπους πολιτιστικών και επιστημονικών συλλόγων, τους εκπροσώπους ενώσεων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, τους  επιχειρηματίες της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, καθώς και  υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Πρέβεζας, που εμπλέκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου μας.

 

Ουσιαστικά, από τις συναντήσεις αυτές φάνηκε καθαρά ότι ενσωματώθηκαν στη διαδικασία του διαλόγου όλοι οι φορείς, αλλά και ενεργοί πολίτες, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν χαρακτηριστικά λαϊκής διαβούλευσης για το μέλλον και την προοπτική  του τόπου μας.

 

Εν τέλει, μέσω αυτής της πρωτόγνωρης πολιτικής διαδικασίας, η οποία θα κορυφωθεί στις 23 Οκτωβρίου, στα Γιάννενα, με την έναρξη του  Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, τέθηκαν οι  βάσεις  για τη χάραξη ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού Πρέβεζας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα πλεονεκτήματα του κάθε δήμου, τόσο στον πρωτογενή τομέα (αγροτοκτηνοτροφικός και αλιευτικός τομέας) όσο και στον δευτερογενή (μεταποίηση- βιομηχανία) και τριτογενή (υπηρεσίες).

 

                                                           Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ