Κυριακή, 20/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για έγκριση ειδικότητας βοηθού νοσηλευτή στο ΕΠΑΛ

Την ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας
ενέκρινε με κατεπείγουσα απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας-
Την ίδια στιγμή σε εκκρεμότητα παραμένει η λειτουργία άλλων δύο τμημάτων

Μια ακόμη ειδικότητα για το ΕΠΑΛ Πρέβεζας ενέκρινε με κατεπείγουσα απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για την ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή η οποία μαζί με άλλες δυο ειδικότητες (αυτή της δημόσιας διοίκησης-οικονομίας και ψυκτικών ηλεκτρονικών) συγκέντρωσαν πολύ μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά 12) με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν τα τμήματα.
Το όριο για να εγκριθεί ένα ολιγομελές τμήμα είναι 13 μαθητές, και σε κάποια από τα ανωτέρω τμήματα υπήρχε εγγραφή ενός μόνο μαθητή.Να θυμίσουμε ότι η απόφαση για μη λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων οδήγησε τους μαθητές του ΕΠΑΛ σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Με την χθεσινή απόφασή του για την λειτουργία του τμήματος βοηθού νοσηλευτή -την οποία ενέταξε σε μια σειρά παρόμοιες αποφάσεις για κατ΄εξαίρεσην λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και σε άλλα ΕΠΑΛ της χώρας- επιλύει το ένα σκέλος του προβλήματος ωστόσο παραμένει σε εκρεμμότητα η λειτουργία των άλλων δύο τμημάτων για τα οποία έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ