Τετάρτη, 23/09/2020

Παραιτήθηκε ο Τσακνής από την ΕΡΤ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Διονύσης Τσακνής αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω.
Ο Διονύσης Τσακνής παραιτήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (03.10.2017), αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ θεώρησε ότι μετά την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. υπήρξε νομιμοποίηση του «Καλφαγιανισμού» στη δημόσια τηλεόραση. Σε επικοινωνία του με την Εφημερίδα των Συντακτών αρκέστηκε να πει μόνο «ας γίνει τη εξαιρέσει εμού».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Τσακνής σημείωσε με δεικτικό τρόπο ότι «παρακαλεί να μην… προκληθεί».

Ο παράγοντας Καλφαγιάννης

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ., ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται στο δημοσίευμα, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι την τελευταία διετία (επί Τσακνή δηλαδή) επικράτησε στην ΕΡΤ ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Ο Διονύσης Τσακνής φέρεται να ενοχλήθηκε γιατί δεν υπήρξε αντίδραση σε αυτό και κανείς δεν υπερασπίστηκε τη θητεία του.

«Κουτσό» Δ.Σ.

Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες εξελίξεων στην ΕΡΤ. Πριν από τον Διονύση Τσακνή, είχε απομακρυνθεί από το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης και ο Μιχάλης Γρηγορίου (μέλος).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλης Κωστόπουλος, στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη, ενώ θέση μέλους πήρε και ο Γιώργος Θαλασσινός, που εν συνεχεία ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Πλέον, αναζητούνται ξανά δυο μέλη του Δ.Σ. για να καλύψουν τα κενά που άφησαν οι Τσακνής και Γρηγορίου.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ