Τετάρτη, 23/09/2020

Οι δήμοι απορρίπτουν τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων

Απορρίπτει η ΚΕΔΕ τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκεται σε ξέλιξη από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ζητεί μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ – ΟΤΑ) άμεση συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «η αξιολόγηση που επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ουσιαστικά αποτύχει στην πράξη και για το λόγο αυτό την απορρίπτουμε».

Την Δευτέρα, για το θέμα αυτό είχαν συνάντηση οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στη συνάντηση «διαπιστώθηκε ότι η επιδιωκόμενη αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων έχει οδηγήσει σε σημαντικά αδιέξοδα» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι «οι δήμαρχοι δεν θα μετατραπούν σε απεργοσπαστικά όργανα καμίας κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «έχει ξεκάθαρη θέση: Λέει ναι στην αξιολόγηση, αλλά όχι σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες και στα δεδομένα των δήμων».

Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της κινητικότητας στην αυτοδιοίκηση και στη δημόσια διοίκηση. Όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, το υπάρχον σύστημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών διότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση προσωπικού από τη δημόσια διοίκηση προς την αυτοδιοίκηση, αλλά μόνο το αντίθετο.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ