Στην Εφορία Αρχαιοτήτων το Σήμαντρο από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής Κοντατων Σκιαδα Πρέβεζας

Το παλιό σήμαντρο της Εκκλησίας της Αγιας Κυριακής που βρίσκεται στις Κοντάτες Σκιαδά Πρέβεζας παρέδωσε ο 69 χρονος ομογενής της Αμερικής κ. Δημοσθένης Στούπας στην Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Το μεγάλης ιστορικής και χρονολογικής αξίας σήμαντρο, μετά την αντικατάσταση του πριν από χρόνια μεταφέρθηκε στο σχολείο του Σκιαδά, ενώ μετά το κλείσιμο του χάθηκε.

Ο κ. Δημοσθένης Στούπας ο οποίος κατάγεται από το Σκιαδά, αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζει στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Πενσιλβανία, πριν  από χρόνια αποφάσισε , να βρει το χαμένο σήμαντρο σκάβοντας σε διάφορα σημεία του χωριού.

Οι κόποι του δεν πήγαν χαμένοι αφού τελικά το βρήκε και μετά από πολλές περιπέτειες το παρέδωσε στην Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

“Εδώ παραδίδω το σήμαντρο της Αγίας Κυριακής στην αρχαιολογική υπηρεσία Νικοπολις . Μεγάλης ιστορικής και χρονολογικής αξίας , θα το εξετάσουν για την παλαιότητα του εγώ υπολογίζω να είναι πάνω από 300 χρόνια . Από μικρός το θυμάμαι να κρέμεται πάνω στην τεράστια γκοριτσα που βρίσκονταν μπροστά στην εκκλησία , αργότερα αντικαταστάθηκε από μικρή καμπάνα στο ίδιο σημείο της γκορίτσας .μεταφέρθηκε στο Σχολείο και το χρησιμοποιούσε ο Δάσκαλος,μετά το κλείσιμο του Σχολείου χάθηκε , ρωτούσα και δεν το θυμόταν κανείς !! Έψαξα, έσκαψα και το βρήκα πριν πολλά χρόνια . Το φύλαγα με τον Αδελφό μου τον Ηρακλή και μετά από πολλές περιπέτειες το παρέδωσα πριν φύγω.” γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κ. Στούπας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και του χρόνου στην Πρέβεζα …

13/05/2025, 6:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χρειάζεται να εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης για να φύγουν τα μπάζα από το Μονολίθι

13/05/2025, 4:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προέχει να ολοκληρωθεί ο παραλιακός άξονας …

13/05/2025, 4:30 μμ

ΑΡΤΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στα “κάγκελα” οι υπάλληλοι στις ΔΟΥ Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Εφοριών

13/05/2025, 3:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites