Μεγάλο πρόβλημα για τον Αμβρακικό Κόλπο παραμένει η παράνομη αλιεία γαρίδας

Ένα υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα για τον Αμβρακικό Κόλπο παραμένει η παράνομη αλιεία γαρίδας
Στο πλαίσιο των συντονισμένων ελέγχων που πραγματοποίησε το λιμεναρχείο, τον Ιούλιο, μήνα απαγόρευσης της αλιείας γαρίδας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 95 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
Ως αποτέλεσμα των ελέγχων κατασχέθηκαν ένα απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), δύο ζεύγη κωνικών δικτυωτών σάκων «νταούλια» χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ,360 μέτρα δίχτυα μονόκλωνα μεσηνέζας (των οποίων απαγορεύεται η χρήση) καθώς και 100 μέτρα δίχτυα απλάδια. Επίσης κατασχέθηκαν 23 κιλά γαρίδες, εννέα κιλά διάφορα ψάρια(τσιπούρες, κέφαλοι, γλώσσες κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 103 άτομα οστράκων του απαγορευμένου είδους πετροσωλήνα το οποίο κινδυνεύει με εξαφάνιση και έχει απαγορευτεί η αλίευση σε όλη την επικράτεια. Επανειλημμένα να θυμίσουμε οι Αλιευτικοί Σύλλογοι της περιοχής του Αμβρακικού έχουν καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα και ερωτήσεις έχουν φτάσει μέχρι και την βουλή. Όπως τονίζουν τα συρόμενα εργαλεία σαρώνουν τον γόνο άλλων ψαριών και καταστρέφουν το πολύτιμο για τη θαλάσσια ζωή πλαγκτόν, ενώ μόλις οι λαθραλιείς αντιληφθούν το σκάφος του Λιμενικού, κόβουν από την τράτα το συρόμενο εργαλείο εγκαταλείποντας το στο βυθό και απομακρύνονται αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


1 σχόλιο για “Μεγάλο πρόβλημα για τον Αμβρακικό Κόλπο παραμένει η παράνομη αλιεία γαρίδας”

  1. Ο/Η ΤΟΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

    ΑΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΆΠΟΙΟΣ ΤΡΌΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΝΧΟ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΓΑΡΙΔΑΣ ΟΧΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΕΙΕΡΓΗΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites