Κυκλοφόρησε το νέο διπλό τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   O Δήμος Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας και η Συντακτική Eπιτροπή των Πρεβεζάνικων Χρονικών, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έκδοση του 51ου– 52ου τεύχους του περιοδικού.

  Το νέο διπλό τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών που  κυκλοφόρησε, περιέχει εργασίες και  μελέτες για την ιστορία, την αρχαιολογία, τη δημογραφία, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, το περιβάλλον και την τέχνη της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής. Το τεύχος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Φιλάρετου Βιτάλη για την προσφορά του στην έκδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών και τη συμβολή του στη μελέτη της ιστορίας της Πρέβεζας και την ανάδειξη του πολύτιμου αρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται εργασίες των:

π. Ηλία Καραλή, Δημοσθένη Δόνου, Νίκου Δ. Καράμπελα,  Γιώργου Μουστάκη, Emmanuelle Pujeau, Νικόλαου Α. Αναστασόπουλου, Chris Goss, Δημητρίου Κατηνιώτη, Φιλάρετου Βιτάλη, Nίκου Κουμπέτσου, Ιωσήφ Ζιώγα, Σπύρου Νταλαούτη, Δημητρίου. Τσουμελέκα, Στέφανου Αγάθου, Αλέξανδρου Γ. Τζούρου, Νεκτάριου Θάνου,

Δημητρίου Κολιού, Ιωάννας Αθανασοπούλου, Σπύρου Ντρίκου, Κοσμά Κοψάρη, Ελισάβετ Σαρρή, Μίλτου Καρκαζή, Γρηγόρη Βλασσά, Νικολάου Δ. Γιαννούλη, Ρούλας Γαλάνη, Θέμη Κατωγιάννη, Βασιλείου Μπότσιου, Αναστασίας Νικολάου, Παντελή Β. Πάσχου,  Λευτέρη Χατζηθεοδώρου.  

 

  Καλούμε τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την έκδοση του περιοδικού μας, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει την εκδοτική του πορεία (σε αντίθεση με πολλά ηπειρωτικά περιοδικά που έχουν διακόψει την έκδοσή τους), καταγράφοντας και αναδεικνύοντας σημαντικές και άγνωστες πολλές φορές πτυχές της ιστορικής, κοινωνικής, λαογραφικής και πολιτιστικής παράδοσης της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής. Θεωρούμε ότι αποτελεί απαραίτητο όσο και χρήσιμο εργαλείο βιβλιογραφικών πηγών για τους ερευνητές και μελετητές της τοπικής ιστορίας αλλά και για κάθε πολίτη της Πρέβεζας.

  

  H εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρέβεζας                        Η Συντακτική Επιτροπή των                  

                      σε θέματα Πολιτισμού                                                 Πρεβεζάνικων Χρονικών

           Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδη


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μεγάλη συγκέντρωση και παράσταση νίκης για τον Γιώργο Νίτσα και την “Ανάπτυξη Τώρα”

20/09/2023, 12:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μιχάλης Διακομιχάλης : Ένας « Πρεβεζάνος » από την Νίσυρο

18/09/2023, 9:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νεκροθάφτες σε ρόλο μεσάζοντα – προξενητή δικηγορικών γραφείων

18/09/2023, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σεμινάρια Ε.Φ.Ε.Τ. από το Επιμελητήριο Πρέβεζας

18/09/2023, 8:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites