Τρίτη, 04/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : Έκθεση φωτογραφίας της Βιργινίας Χορμοβίτη στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης»

Το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 19.45 η Βιργινία Χορμοβίτη, χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε. Αθηνών το 2011, θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας “Fata Morgana II” στη Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης” στην Πρέβεζα (Σαπουντζάκη 6). Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος Fswpp κι η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 ως τις 11 Αυγούστου από τις 19.00 ως τη 01.00 .

Από το 2011 ως το 2015 έχει κερδίσει 2 Επαίνους και 7 Αναρτήσεις στην Ελλάδα αλλά και 2 Award of Excellence σε Κύπρο και Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και Φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πορτογαλία κι Ισπανία. Παράλληλα με αυτή την ατομική έκθεση, συμμετέχει στην V Διεθνή Μπιενάλε Φωτογραφίας στο Μουσείο της Χαέν (Ισπανία).

Είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Ισπανικής Φιλολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση Λογοτεχνικών κι Ανθρωπιστικών Κειμένων στη Μάλαγα (Ισπανία). Δίδαξε Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη Λογοτεχνία και Πολιτισμό στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Ιταλική Γλώσσα και Μετάφραση στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει άπειρες δημοσιεύσεις – μεταφράσεις από τα ισπανικά και τα ιταλικά στα ελληνικά  στο διεθνές καλλιτεχνικό περιοδικό Levurelitteraire και στα λογοτεχνικά περιοδικά Poema, Πορφύρας, Vakxikon, Anthropino.

 

Σχετικά με τη Fata Morgana II

Η δημιουργός, σε αυτή τη συλλογή, προσπαθεί να αναμίξει δύο κόσμους: από τη μια πλευρά, υπάρχει ο κόσμος που την περιβάλλει· κι από την άλλη, ο φωτογραφημένος κόσμος, που αποτελεί την υποκειμενική και προσωπική της αλήθεια, και που τον παγώνει με τη φωτογραφική της μηχανή πέρα από τα όρια του χωροχρόνου. Η ματιά της αντιλαμβάνεται το φυσικό κι αντικειμενικό χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε προσπαθεί να τον αλλάξει και να τον αλλοιώσει, κάνοντάς τον δικό της, μέσω διαφόρων στοιχείων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ