Εντυπωσίασε την Πρέβεζα για ακόμα μία χρονιά η μουσική ομάδα EKS – Big Band

Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί την πόλη μας δέκα φορές (κάθε δεύτερο χρόνο) ενώ η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε έπειτα από επιθυμία της Πρεβεζάνας Χρυσάνθης Παππά – Καρλ, η οποία ζει για πολλά χρόνια στην Γερμανία και την πόλη Χέρτεν και με το τρόπο αυτό τιμά την πατρίδα της στο εξωτερικό.

Συναυλία στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα , στην πόλη της Πρέβεζας, έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2017, μαθητές και μαθήτριες της 9ης και 10ης τάξης του πρακτικού σχολείου (Realschule) Έριχ Κλάουζενερ (Erich Klausener) της γερμανικής πόλης Χέρτεν (Herten), που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Ρουρ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η φετινή συναυλία ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια αφού τις μελωδίες των μουσικών οργάνων συνόδευε και μία άλλη μελωδία που είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε στην Πλατεία και δεν είναι άλλη από αυτή του νερού που τρέχει και πάλι στο συντριβάνι της πόλης και που σήμερα έδωσε μια ξεχωριστή ευχαρίστηση βρέθηκαν εκεί.

Η μουσική ομάδα του σχολείου ονομάζεται EKS – Big Band, από το όνομα του Έριχ Κλάουζενερ προς τιμήν του οποίου έχει ονομαστεί το σχολείο. Αυτός ήταν ένας σημαντικός καθολικός ηγέτης και επικριτής του καθεστώτος του Χίτλερ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1934, κατ΄ εντολή του Γκαίρινγκ και του Χάιντριχ, αλλά το γεγονός αυτό είχε αποκρυφτεί τότε και είχε φανεί επίσημα προς τα έξω ως αυτοκτονία.

Ιδρύθηκε πριν 30 περίπου χρόνια και σε αυτή συμμετέχουν, κυρίως, μαθητές της 9ης και 10ης τάξης. Δίνει κάθε χρόνο συναυλίες σε χώρες της Ευρώπης, όπως την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία κ.ά. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια από το χώρο της τζαζ, ροκ-ποπ, ροκ εν ρολ, παλιά, μουσική κινηματογράφου και μιούζικαλ. Έχει ηχογραφήσει ως ώρας πέντε CD: «Blowing» (1995), Celebration (2000), Magic (2008), Dynamite (2013) und Treasure (2015). Την ομάδα διευθύνουν οι Thomas Vennes und Ingo Jülicher, καθηγητής Μουσικής, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, σίτισης κ.λπ., καλύπτονται από τούς γονείς και από τα ίδια τα παιδιά, με χρήματα που έχουν συγκεντρώσει από συναυλίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ετικέτες: ,


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites